Daca nu „indepliniti” nici una din conditiile de mai sus, atunci nu trebuie sa va faceti griji. Sexul este ceva normal si natural, chiar daca sunteti gravide. Comunicati cu partenerul, incercati sa gasiti cele mai confortabile pozitii. Pana la urma, sexul se face din placere, nu din obligatie. Evitati pozitia misionarului, dupa luna a patra de sarcina.
Dupa nastere, urmeaza sase saptamani de lauzie. In acea perioada sexul este ultimul lucru la care va ganditi, mai ales ca exista destul de multi factori inhibatori:
- vindecarea de dupa operatie (indiferent ca a fost vorba despre o nastere naturala sau prin cezariana)
- sangerarea postpartum (care poate tine de la 4 la 6 saptamani)
- oboseala acumulata in timpul sarcinii si al travaliului
- atentia ce trebuie acordata bebelusului
- schimbarile hormonale
- sanii durerosi din pricina alaptatului
- depresiile postnatale.
Mai poti citi si Sex in timpul sarcinii. 4 beneficii ale orgasmului
Dupa nastere, un rol important il are partenerul. El trebuie sa va sprijine si sa va ofere confortul necesar pentru a trece peste toate aceste probleme. Care sunt, de cele mai multe ori, de natura psihica, vindecarea fizica realizandu-se mult mai repede. Vorbiti deschis cu partenerul despre ce va nelinisteste. Impreuna veti gasi cu siguranta cea mai buna solutie. In cazul in care starile de anxietate se mentin, indiferent de sprijinul venit din partea partenerului sau a familiei, atunci nu va ramane decat o solutie. Cereti sfatul unui specialist. El va sti ce e de facut in astfel de situatii. (sursa webMD.com)
foto: Depositphotos.com
Citeste continuarea: 1 2