6 idei preconcepute despre casnicie care iti pot ruina relatia

08 iunie 2018,
Vizualizari: 4.914, 1 azi
cuplu - sarut - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - couple-407150_1920

Casnicia este considerata cea mai sacra uniune dintre noi oameni. Insa, exista si cazuri in care aceasta casnicie este doar de fatada sau doar pentru a respecta anumite standarde sociale.

 

Iata 6 idei preconcepute despre casnicie, iar daca te numeri printre cei care le iau de bune, ar fi bine sa te mai gandesti o data.

 

1. Casnicia inseamna compromis

Compromisul inseamna o decizie care implica un castigator si un pierzator sau chiar doi pierzatori. De exemplu, daca unul dintre soti vrea sa traiasca in Capitala, iar altul intr-un oras de provincie, compromisul ar insemna ca unul din ei sa cedeze (in acest caz unul se bucura si altul sufera) sau sa se mute intr-un alt oras “de mijloc” (caz in care este foarte posibil sa sufere amandoi). De fapt, casnicia este o relatie in care trebuie gasite solutii win/win.

 

 

2. “Eu am dreptate, tu nu”

De obicei, cand intervine in cuplu un conflict ce trebuie solutionat, apare lupta “aici eu am dreptate, tu nu!”. Sunteti amandoi doua persoane inteligente si ar trebui sa va ascultati reciproc punctele de vedere, fara a face judecati de valoare. Puneti lucid lucrurile cap la cap si s-ar putea sa aveti o noua perspectiva asupra evenimentului respectiv. Fiti o echipa si veti vedea ca doua creiere pot rezolva mai repede o problema decat unul singur.

 

 

3. Nu mergeti la culcare suparati

De fapt, este mai bine sa mergeti la culcare suparati decat sa petrecti toata noaptea certandu-va si sa nu rezolvati nimic. Nu veti reusi decat sa fiti si mai nervosi, si mai obositi, si mai putin dispusi sa va intelegeti reciproc. Daca vedeti ca nu ajungeti la nicio solutie, opriti-va, mergeti la culcare si dormiti bine. Stim cu totii ca noaptea este un sfetnic bun. Daca dimineata va va gasi tot suparati, macar sunteti odihniti si puteti discuta mult mai calm.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , , ,

Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole