Psiholog Miruna Stănculescu: De ce nu e niciodată prea târziu pentru educație sexuală

30 ianuarie 2015,
Vizualizari: 720, 1 azi
greseli pe care barbatii le fac

Pe lumea asta orice lucru vine cu avantaje și dezavantaje. Atunci când te strădui să păstrezi un lucru devine clar că ai mai multe avantaje decât dezavantaje. Faptul că noi, oamenii, am reușit să facem din sex un subiect tabu și, implicit să îl tratăm după ureche, nu face excepție de la regulă. Care sunt motivele pentru care nu discutăm și nu ne informăm? Care sunt avantajele?

Principalul avantaj ar fi că, de vreme ce ne ferim să discutăm despre sex, ne permitem să îi conferim o doză de mister. Asta ne ajută să credem că lucrurile se potrivesc sau nu conform unei ecuații misterioase în care noi nu avem decât obligația de a ne trece prin cap să-l facem. Ca atare, fapt că ne documentăm sau nu, nu ne împiedică să beneficiem de sex. Și ne putem scuti și de vreo responsabilitate de vreme ce dacă merge, merge iar dacă nu merge, e doar ghinion. Sau dacă nu e ghinion e conspirație de vreme ce „nu există bărbat impotent, ci doar femei nepricepute”. Nu zic că asumarea responsabilității nu e incomodă. Ar presupune printre altele să mă întreb de ce ajung la mine doar nepricepute.

Un alt avantaj este acela că, de vreme ce e tabu, poate fi interzis. Și, ca orice lucru care nu e permis decât în mai mult sau mai puținul ascunziș al existenței, și sexul mai pătrează încă tentația fructului oprit. Ceea ce e bine pentru că ne permite să ne distrăm la orice vârstă. Tot asta ne permite să ne împărțim în două categorii. Cei care se gândesc la sex și cei care nu recunosc.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , ,

Gradinita
Clinica
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole