Poveste adevarata: Efectele anticonceptionalelor despre care ginecologul nu prea vorbeste

20 septembrie 2019,
Vizualizari: 7.243, 1 azi

In acelasi timp trebuie sa stii ca este important sa stai de vorba cu specialistul corect despre aceste probleme.

<<Ginecologii sunt cei cu care trebuie sa vorbesti despre subiectul respectiv. Ei ar trebui sa aiba toate informatiile de care ai nevoie>>, mi-a spus Dr. Alyssa Dweck si autorul cartii V is for Vagina. Insa, a mai adaugat ea, libidoul nu este un subiect abordat intr-o conversatie de inceput. Insa de ce sa mai astepti? <<Daca doctorul introduce ideea ca libidoul ar putea fi o problema ar face ca pacientul sa se astepte sa se confrunte cu una. Iar noi nu vrem sa ii facem pe oameni sa creada ca au o problema cu dorinta sexuala daca chiar nu au>>, mi-a mai spus Dweck.

De asemenea, mi-a mai spus ca anticonceptionalele nu sunt singurele vinovate pentru dorinta sexuala redusa.

<<Libidoul este complicat. Nu este vorba numai despre hormoni, poate fi influentat negativ de stres ori de imaginea de sine a cuiva. Ca sa nu mai vorbim despre medicamentele impotriva despresiei care pot reduce dorinta sexuala si altera capacitatea de a avea orgasm>>, a mai adaugat ea.

Totusi, nu ma pot impiedica sa gandesc ca daca mi s-ar fi spus ca dorinta mea sexuala ar putea fi afectata de pilule as fi mers mai devreme la doctor. L-as fi intrebat despre diferitele tipuri de anticonceptionale, pentru a vedea daca in spatele unui libido scazut s-ar putea afla o problema medicala. De multe ori am fost intrebata daca simteam durere ori disconfort in timpul actului sexual, insa nimeni nu m-a intrebat daca eram fericita cu partidele de sex pe care le aveam.

Am intrebat-o pe Dr. Marcus ce i-ar spune unei femei care nu este satisfacuta cu libidoul sau.

<<Primul llucru pe care il facem atunci cand o pacienta vine si se plange de durere in timpul actului sexual ori ca libidoul sau este scazut este sa-i recomandam alte anticonceptionale>>, mi-a raspuns ea.

In cele din urma eu am renuntat de doi ani la pilule. Si niciodata nu voi mai lua altele.”

Sursa: sheknows.com

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , ,

Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole