Ultimele

Masturbarea – alternativa sexy a meditatiei?

Relatii & Cuplu » Sfaturi sex » Masturbarea – alternativa sexy a meditatiei?
Masturbarea alternativa sexy a meditatiei

Sigur, este inca un subiect tabu, cu toate acestea toti oamenii au o multime de intrebari legate de masturbare. Chiar daca nu toata lumea se autosatisface, poate ca ar trebui ca mai multi sa o faca. Sexul solo poate fi extrem de benefic pentru corp, genereaza o multime de rezultate pozitive precum imbunatatirea calitatii somnului, reduce riscul de cancer la prostata, imbunatateste imunitatea si creste dorinta sexuala. In acelasi timp, masturbarea ofera beneficii mai putin stiute pentru echilibrul minte-corp.

Daca esti nesigur in legatura cu trupul sau sexualitatea ta, iata 5 motive pentru care masturbarea poate fi considerata o activitate a starii de bine.

Umple-ti corpul cu hormonii starii de bine

Este demonstrat ca masturbarea elibereaza toti hormonii starii de bine, precum oxitocina, testosteronul si dopamina. Imbunatatirea acestor hormoni determina reducerea, in mod natural, a cortizolului, hormonul stresului. Acest lucru creeaza un mediu calm in minte si corp, iar scaderea nivelului cortizolului poate ajuta la reducerea inflamatiilor, a scaderii in greutate sau chiar a insomniei.

Cele mai bune sfaturi despre masturbare

Te bucuri de o reducere a poftei de alimente placute

Cand dopamina (hormonul fericirii) si oxitocina (hormonul dragostei si al legaturilor sufletesti) sunt la un nivel ridicat te simti mai linistit. Acest lucru duce, cel putin temporar, la o scadere a dorintei de a-ti face poftele alimentare. Produsele pline de grasimi, sarate sau dulci reprezinta intotdeauna o ispita intrucat, pe moment, iti dau o stare de bine, insa pretul pe care il platesti in schimbul lor este nesanatos. Daca le consumi in mod constant, ori viciul tau este mancatul cauzat de stres atunci masturbarea te poate ajuta sa te relaxezi fara ca starea ta de sanatate sa aiba de suferit.

Te deconectezi de stres

Eliberarea de oxitocina si dopamina inseamna ca vei fi mai calm dupa masturbare motiv pentru care vei fi mai relaxat si mai voios o buna parte din zi. O astfel de eliberare hormonala este mai sanatoasa decat consumul de alcool sau imbuibarea cu alimente nesanatoase si, pe termen lung, mai ieftina. Daca te simti ranit poate ca ai nevoie de o mica repriza de sex solo.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 14 septembrie 2023