Penisul unui barbat nu ii masoara doar “barbatia”, ci, mai degraba, starea de sanatate. Specialistii spun ca 80% din cazurile de disfunctii erectile sunt ca urmare a unor probleme de sanatate.
Despre erectie, in general
Erectia se declanseaza in timpul excitatiei (cu exceptia somnului). Stimularea sexuala elibereaza substante chimice care duc la relaxarea muschilor si a vaselor de sange. Acest lucru duce la umplerea cu sange a vaselor de sange de la nivelul penisului. Concomitent, muschii din zona pelviana se contracta pentru a nu mai permite sangelui sa iasa. Astfel, cand sangele intra mult si iese putin, penisul se mentine erect.
De ce nu se mai mentine erectia
Daca ai probleme cu erectia, iar cauzele psihologice sunt eliminate, ar trebui sa iei in calcul probleme la nervii sau vasele de sange de la nivelul penisului, precum si nivelul hormonal.
Iata care sunt recomandarile celebrului Dr. Oz.
Vase de sange
Atunci cand sunt afectate vasele de sange de la nivelul penisului, cea mai comuna cauza este ateroscleroza. Daca ai probleme cu ateroscleroza ar trebui sa iei masuri, caci aceasta afectiune este strans legata de atacurile de cord, accidente vasculare sau boala vasculara periferica.
O alta cauza ar putea fi diabetul. In cazul in care suferi de diabet, aceasta afectiune nu da voie vaselor de sange sa se relaxeze si sa se dilate corespunzator, ceea ce reduce cantitatea de sange care intra in penis, iar de aici lipsa erectiei sau erectia foarte slaba.
Alte posibile cauze pentru disfunctiile erectile sunt tensiunea arteriala mare sau colesterol mare, probleme care afecteaza, de asemenea, vasele de sange.
Nervi
Atunci cand nervii sunt afectati (neuropatie), principala cauza este diabetul netratat. Persoanele care au avut un accident vascular, traume pe coloana vertebrala sau scleroza multipla pot avea, de asemenea, probleme cu erectia.
Te mai poate interesa: Top 10 reguli de baza pentru o erectie de senzatie
Deficiente hormonale
Daca nivelul de testosteron este scazut, libidoul este afectat si astfel intervine disfunctia erectila. La o simpla verificare a testiculelor iti poti da seama daca sunt probleme si apoi sa faci analize amanuntite. Mai exact, daca testiculele tale par a fi mai mici de 3,8 cm, sunt sanse mari sa ai probleme cu testosteronul.
Alte probleme hormonale care afecteaza erectia sunt nivelul crescut al hormonului prolactina sau tulburari ale glandei tiroide.
Citeste continuarea: 1 2