Problemesex

Despre sexul in trei, pro si contra, fara perdea

despre sexul in trei

Sexul in trei este un subiect aparte.  Nu vorbim tocmai despre un fetis, insa nici nu este considerat ca fiind ceva tocmai “onorabil”. Si in timp ce toti il blamam in mod public, hai sa recunoastem ca macar o data in viata ne-am gandit la “cum ar fi daca…?”  Asadar, merita incercata o asemenea experienta, sau mai bine o lasam balta, fiindca ar aduce numai batai de cap?!

Ia sa vedem…

Sex in trei. Fantezia oricarui barbat.

Dar nu chiar a oricarei femei… Oricum, sa recunoastem: cu totii avem nevoie de cate un impuls pentru o viata sexuala pe termen lung care sa ne si satisfaca. Si ce poate fi mai stimulant decat… a treia persoana?! Si chiar daca niciodata n-ai luat pana acum in serios ideea, stim sigur ca ti-a trecut prin cap macar o data. Sexul in trei excita, avand o latura prohibita si fiind blamat adesea.  Si culmea e ca in anii ’90 subiectul era complet tabu, in timp ce in anii ’70 adeptii sexului in trei erau numerosi, daca ne gandim numai la curentul tip “flower power” si la locuri precum Woodstock, unde se intamplau in mod frecvent partide de sex in trei, ca sa nu mai vorbim de alte fetisuri si orgii de tot felul.

Se pare, insa, ca sexul in trei a recastigat teren in ultima vreme. Si ca din ce in ce mai multi vor sa-si traiasca viata la maximum, gustand din toate placerile ei.

Asadar, daca inca n-ai incercat “delicatesa” sexului in trei… esti binevenit s-o faci!

Neplacerile sexului in trei

Adesea sexul in trei este asociat cu tot felul de complicatii, de genul: fac sex cu un barbat insurat. Sa fim seriosi, asta se poate intampla si daca faci sex intr-un cuplu clasic.

Iata marturia unui tanar neexperimentat: “Cand aveam 21 de ani, prietena mea, care era bisexuala, mi-a propus sa facem sex in trei, impreuna cu prietena ei de atunci. Aveam 21 de ani si am refuzat. M-a speriat teribil perspectiva.  Doi ani mai tarziu imi dadeam cu pumnii in cap. Fiindca nu oricand in viata partenera ne face o asemenea oferta! Iar eu mi-am invatat lectia…”

De ce e atat de incitant sexul in trei?

E posibil ca nu toata lumea sa fie de acord cu afirmatia, insa sexul in trei e incitant fiindca presupune sa gusti din fructul interzis, fara sa intri, insa, in gradina interzisa.

Dupa cativa ani de relatie lucrurile devin cam plictisitoare. Sexul in trei le poate reaprinde si le poate readuce intr-o lumina deosebit de interesanta.  Pentru unii functioneaza de minune, dar pentru altii, mai putin. Sexul in trei nu e pentru toata lumea, oricum. Asupra unora are un impact splendid, in timp ce pe altii ii ia prin surprindere, nefiind cu adevarat pregatiti sa traiasca o asemenea experienta.

Te mai poate interesa: Psiholog Miruna Stănculescu: Ce ai nevoie să știi înainte să propui o partidă de sex în trei

 Chiar iti doresti o asemenea experienta?

Este principala intrebare pe care ar trebui sa ti-o autoadresezi daca te gandesti serios la subiect.

Daca prietenul sotului tau iti starneste fantezii si te gandesti la sexul in trei doar pentru a-ti satisface propriile dorinte, atunci nu esti pe drumul cel bun. Mai bine apeleaza la un limbaj deocheat, decat sa faci acest pas.  Fiindca egoismul te-ar putea costa relatia, intr-un final, daca cel de langa tine isi da seama ca e ceva putred la mijloc.

Sexul in trei e ok doar daca amandoi partenerii si-l doresc  si amandoi partenerii sunt dispusi sa sustina o asemenea experienta, si in nici un caz ca o solutie salvatoare pentru o partida de sex cu cineva la care te tot gandesti si nu stii cum altfel sa ajungi la el.  Poti uita cu desavarsire de prezenta partenerului tau, gol si el, in acelasi pat, si vei sfarsi prin a face sex tot in doi, dar sub ochii uimiti ai partenerului de drept.

Care e cu adevarat motivul tau?

Se spune ca barbatii iubesc ménage-ul a trois mai mult decat femeile, insa studii recente demonstreaza contrariul . Iar in timp, partenerii devin destul de egoisti unul cu altul, avand tendinta sa-si impinga jumatatea sa faca sex in trei, fara ca jumatatea respectiva sa-si doreasca asta. In mod clar, egoismul n-are ce cauta intr-o asemenea situatie. Pe de alta parte, un eventual refuz din partea partenerului te poate conduce cu usurinta catre relatii extraconjugale repetate.

Sexul in trei este o experienta in cadrul careia se presupune ca trebuie sa imparti placerea deopotriva cu partenerul tau clasic si sa acorzi prioritate deopotriva tuturor partilor implicate, respectiv trei la numar.  Daca folosesti ideea de sex in trei avand alte motive la baza, probabil ca ea va esua.

“N-ar fi trebuit sa faci una ca asta!”

Etapa de viata pe care ti-o alegi sa faci sex in trei conteaza si ea. Una e cand incerci sexul in trei in timp ce esti student, si alta e cand probezi ideea in mijlocul unei casnicii cu o durata de 20 de ani. In timp ce prima circumstanta poate fi o experienta minunata, amuzanta si dadatoare de placere, a doua situatie poate crea multe neplaceri, fiindca oricui i se poate parea ciudat sa-si vada langa propriul partener vechi de 20 de ani o alta persoana, goala pusca.

Daca esti barbat si propui sexul cu inca o femeie, partenera ta clasica se poate intreba daca nu cumva sexul in trei a fost doar un pretext ca tu sa faci sex cu o alta femeie, de fapt, plictisit fiind de ea. Daca esti barbat si in patul conjugal apare un alt barbat – s-ar putea sa nu-ti placa sa vezi cum acest nou mascul iti penetreaza sotia. Daca nu vorbiti si nu clarificati exact toate aspectele, sexul in trei poate lasa in urma multa tristete si durere in casnicie.

Citeste si: 3 mutari strategice ca sa mentii sexul in zona interesanta a relatiei

Cand apare gelozia…

Gelozia mai mereu incearca cuplurile stabile, care incearca sexul in trei. Ganduri peste ganduri iti pot bantui mintea, mai ales daca sexul in cuplu a fost lamentabil si o data cu aparitia celui de-al treilea, devine spectacol! Oare partenerul meu/mea nu mai e interesat de mine? Oare sunt doar un paravan ca el/ea sa faca sex cu celalalt? Sau poate chiar tu te poti indragosti iremediabil de cel de-al treilea partener… Si atunci?!

Toate aceste idei si multe altele iti pot incerca mintea si sufletul.

Pana cand nu le lamuriti impreuna, pana cand nu stabiliti amandoi granitele sexului in trei, cu ceea ce e dispus fiecare sa accepte si cu ce nu, pana cand nu gasiti raspunsul la orice dubiu care va incearca, nu e bine sa mergeti mai departe intr-o asemenea experienta.

Iar cand o faceti, cea mai buna idée este sa gasiti un tert care sa nu va aglomereze casnicia si patul conjugal, si care sa aiba exclusiv rol de “condiment”, din cand in cand, la momentul la care decideti ca va e dor de o picanterie.

Imagine de Gerd Altmann de la Pixabay

Exit mobile version