Ultimele

Psiholog Miruna Stănculescu: Ce ai nevoie să știi înainte să propui o partidă de sex în trei

Relatii & Cuplu » Educatie sexuala » Psiholog Miruna Stănculescu: Ce ai nevoie să știi înainte să propui o partidă de sex în trei

Se spune că partida de sex în trei este visul ascuns al oricărui bărbat. Deși există și varianta în care fantasma și, respectiv, dorința de a o pune în practică aparține unei femei. Dar, datorită probabil faptului că exclusivitatea sexuală (mai romantic denumită fidelitate) este mai încurajată cultural la femei decât la bărbați, studiile par într-adevăr să confirme că bărbații sunt cei care visează, cel mai adesea, la o partidă de sex în trei, de preferință cu partenere confortabile cu bisexualitatea. Vârsta cea mai probabilă pentru punerea în practică pare să fie adolescența sau prima tinerețe, datorită nevoii de experimentare. Aceeași nevoie de experimentare se poate activa, însă, la orice vârstă, mai ales dacă baza de comparație nu a fost ceea ce ar fi fost de dorit. Dacă nevoia de experimentare se activează atunci când nu ești într-o relație stabilă, atunci lucrurile sunt mai simplu de gestionat. Dar ce te faci atunci când nevoia de experimentare intervine în cadrul unei relații stabile de cuplu, și doar la unul dintre parteneri?

Eu sunt promotorul principiului conform căruia e bine să știi în ce te implici. Aplicat la sex, asta presupune că e mai mult decât util să te informezi despre regulile jocului, despre ce avantaje și ce dezavantaje pot decurge din acțiunile tale. Eu nu contest utilitatea punerii în practică a fantasmelor, și nici rolul lor potențial în obținerea unei vieți sexuale mulțumitoare, așa cum decid partenerii de relație să o definească. Dar dacă nu știi în ce te implici sunt mari șanse ca fantasma să distrugă mai degrabă decât să îmbunătățească.

Carevasăzică, ce e important să știi înainte să-i sugerezi partenerului de relație o partidă de sex în trei? Aș începe prin a scoate în evidență că nu e vorba doar despre a face sex în trei, ci și despre adresarea a trei planuri: medical, emoțional și sexual.

Citeste continuarea: 1 2 3 4

Data articol: 20 martie 2015