Supravietuirea umanitatii depinde de… erectie! Daca penisul ramane moale, ovulul ar astepta in zadar gametul masculin fecundant. Astfel, de la Adam incoace, fie ca ne place sau nu, viata noastra porneste intotdeauna de la un penis in erectie…
Aceasta pretioasa erectie, de care barbatul nu se ingrijeste decat atunci cand ea il paraseste, pare tot atat de simpla si banala precum umflarea unei basici sau a unui balon. Insa, la om si la maimuta, mecanismul hidraulic al eretiei este ultra-sofisticat. Pentru celelalte mamifere, natura a ales adesea simplitatea si siguranta…
Osul penian cu care i-a inzestrat pe unii masculi din randul animalelor este o garantie contra fluctuatiilor erectiei: rigiditate asigurata! Incovenient: un os se poate rupe, un penis in erectie niciodata. Masculul lutru este un indragostit atat de navalnic incat isi rupe acest os de mai multe ori in timpul vietii sale! Sansa lui este ca se repara de la sine. Osul minipenisului de la masculul veveritei este ascutit ca un cui. Campionul este masculul balenei: doi metri! Masculul morsei, 80 cm. Cainele, ursul si lupul poseda si ei os penian.
Paradoxal: barbatul, care ar prefera mai degraba sa i se taie un membru (brat, picior) decat „membrul”, ii ignora cu nonsalanta structura.
In ceea ce priveste erectia, abia recent s-a elucidat mecanismul in intreaga sa complexitate. Oare de ce literatura de vulgarizare sexuala atat de prolifica in ceea ce priveste aparatul genital feminin, este atat de putin locvace in ceea ce priveste penisul? Sa para oare acesta lipsit de mister numai pentru ca il putem examina si atinge pe indelete?
A ignora structura membrului este un lux pe care si-l poate permite doar acela care nu are nici o problema de erectie si nici ambitia de a controla ejacularea: tantricul este dator sa stie cum functioneaza acesta. Cum ar putea ea sa colaboreze inteligent in acest proces ignorand regulile jocului? Fara a studia in cele mai mici detalii fiziologia organului sexual masculine, pentru a contura o viziune schematic, dar corecta. Multi barbati ignora ca membrul lor seamana cu o saltea de plaja gonflabila formata din trei compartimente separate. Dar la saltea acestea sunt unul langa celalalt, iar in falus ele sunt grupate in fascicule.
Cilindrul central, numit „corpul spongios”, traversat de uretra, joaca un rol esential in ejaculare. El se termina cu glandul, partea cea mai sensibila a penisului. Corpul spongios este flancat de doua compartimente gonflabile, corpurile cavernoase, pricipalele responsabile de erectie.
La bulb, radacina penisului se sprijina pe o baza osoasa, chiar inaintea anusului, fara de care membrul erect s-ar legana domol.
Mai mult, penisul este musculos.
Muschii de insertie ai bazei sunt puternici, iar contractiile lor spasmodice sunt cele care produc prea scurta voluptate a ejacularii. Sa-i ambalam intr-un manson de piele elastica, dura si iata penisul!
Expus, bine vizibil, pare asa de vulnerabil si de fragil si totusi rezista la cele mai rele maltratari fiind rareori ranit. Chirurgii spun ca, chiar si cu cutitul este dificil de sectionat: acesta se fereste ca un tipar!
Daca a fost partial amputat, se poate pune totul la loc: se fac cateva puncte de sutura in piele, apoi il lasam pe Domnul sa repare singur, ceea ce si face foarte bine!
Trei compartimente gonflabile, mai multi muschi, totul intr-un ambalaj de piele: nimic complicat. Si erectia? Deloc mai complexa, in aparenta: se umfla compartimentele si iata organul bandajat gata de actiune. Simplu! Dar iata, natura se amuza sa complice totul pana ce, cu ajutorul sofisticarii, totul redevine simplu.
De fapt, hidraulica erectila implica milioane de valve pentru reglarea debitului si a presiunii sangelui in membru. Orchestratia nervoasa a acestui fenomen este un miracol de programare pe care nici un sistem de irigare construit de om nu-l va atinge vreodata.
Te mai poate interesa: Top 10 reguli de baza pentru o erectie de senzatie
Relativ la presiunea sanguina, s-ar putea crede ca in starea relaxata (flasca) o egaleaza pe cea din restul corpului si ca erectia vine dintr-o suprapresiune locala, ca un pneu umflat.
Nicidecum, abia in timpul erectiei presiunea din membru o atinge pe cea din corp! Detaliu? Se poate, dar a ignora acest fapt, toti cei care au crezut ca vindeca impotenta strangand (stranguland) radacina penisului cu inele de exemplu, pentru a opri sangele in membru, au fost deceptionati: penisul se umfla putin, se invineteste, ba chiar se innegreste dar ramane in mod jalnic moale.
Deci, in repaus, intrarea sangelui in penis este franata, iar pentru a-l intari, milioane de valve trebuie sa se deschida total. Foarte important: deoarece erectia vine dintr-o detenta a valvelor care regleaza afluxul de sange in penis, stresul si tensiunile nervoase – teama de esec de exemplu – o inhiba. Numai relaxarea permite afluxul de sange care intareste membrul, relaxare care trebuie sa subziste in tot timpul erectiei. Impotentii sau presupusii impotenti (din fericire, marea majoritate sunt doar “presupusi”) sunt toti mai mult sau mai putin anxiosi. Pentru a se vindeca ei trebuie sa se relaxeze si sa practice respiratia lenta, profunda.
Dar a provoca erectia este un lucru, a o conserva este un alt lucru si aceasta depinde de o dubla reglare care complica totul.
Pentru un pneu, o valva este suficienta: cand suprapresiunea este atinsa se inchide aerul. Dar sa ne imaginam un pneu cu doua valve: una care ii permite intrarea aerului comprimat, in timp ce cealalta permite iesirea aerului. Presiunea constanta va depinde de jocul precis al celor doua valve, daca nu, pneul se va dezumfla sau supraumfla. Acest reglaj ultraprecis este asigurat de inteligenta superioara a corpului uman pentru milioane de valve, fara stirea fericitului proprietar al penisului erect! In pneu este normal ca aerul sa stationeze timp de luni intregi, dar in penis, mai ales in timpul erectiei, sangele arterial hranitor trebuie sa se strecoare prin toate meandrele buretelui penian, in timp ce sangele incarcat cu deseuri (toxine) trebuie sa fie evacuat. Astfel, cand presiunea dorita este atinsa, conservarea erectiei necesita un echilibru precis intre volumul de sange care intra in membru si cel care iese din acesta.
Articol preluat de pe Seductiatrupului.ro
foto: Depositphotos.com