Ultimele

Cum scapi de ejacularea precoce

Cum scapi de ejacularea precoce

Prevenirea ejacularii precoce e greu de realizat; de fapt, nici nu exista metode cunoscute si eficiente 100% pentru tratarea acestei probleme. Totusi:

  1. Mentineti o atitudine pozitiva in ceea ce priveste viata voastra sexuala.
  2. Daca va confruntati cu sentimente de frustrare sau vinovatie, consultati un psiholog.
  3. Nu uitati ca oricine se confrunta la un moment dat, in viata, cu tot felul de neplaceri si disfunctii sexuale. Deci, nu sunteti singur!
  4. Discutati cu sinceritate cu partenera voastra despre aceasta problema.

Tratamentul ejacularii premature se rezolva, de foarte multe ori, dupa cateva sedinte la psiholog. Mai sunt cateva tehnici pe care le puteti incerca singuri, acasa. Cea mai cunoscuta este aceea a intreruperii actului sexual (sau a stimularii), pana cand simtiti ca “pericolul” ejacularii a disparut. Mai puteti incerca si exercitiile de presare, care, la fel, au menirea de a indeparta momentul ejacularii. Voi sau partenera puteti exercita o presiune usoara cu ajutorul degetelor, timp de aproximativ 20 de secunde in zona preputului. Veti vedea ca tensiunea sexuala dispare. Aceasta tehnica poate fi repetata ori de cate ori este necesar, evident, insotita de sprijinul si intelegerea partenerei.

Mare atentie la tranchilizante si somnifere! Acestea influenteaza viata sexuala in mod direct si pot avea un rol mai important decat credeti in instalarea acestei disfunctii.

O alta solutie o reprezinta si medicamentatia – solutii, spray-uri etc – insa aceasta trebuie stabilita neaparat numai impreuna cu medicul. Nu folositi asa ceva la recomandarea amicilor sau a vreunei reclame!

Nu uitati ca poate fi vorba doar despre o neplacere trecatoare si ca nu vi se intampla doar voua! Toata lumea se confrunta in viata macar o data cu ejacularea prematura, care, cu siguranta ca poate fi depasita cu tact, rabdare si ajutor.

Citeste si: Ce sa faci ca sa combati ejacularea prematura

foto: deposit photos.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 8 decembrie 2023