Ultimele

Ce se intampla in creier in timpul orgasmului

Relatii & Cuplu » Sfaturi sex » Ce se intampla in creier in timpul orgasmului
Ce se intampla in creier in timpul orgasmului

Va aduceti aminte caricaturile care circulau la un moment dat pe internet cu telecomanda pentru femei si telecomanda pentru barbati? Cu siguranta DA. Ei bine, lucrurile nu stau foarte departe nici in viata reala. Mai ales cand vine vorba despre orgasm. Daca la barbati este mai simplu, creierul focusandu-se mai mult pe stimularea fizica in timpul actului sexual, la femei porneste la treaba o intreaga masinarie. Cel putin asa sustine o echipa de cercetatori olandezi, de la Universitatea din Groningen.

Orgasmul stimuleaza nu mai putin de 30 de zone diferite ale creierului femeii, inclusiv cele care au legatura cu emotia, centrii tactili, centrii bucuriei, ai satisfactiei, ai memoriei, zonele responsabile cu teama si anxietatea.

Citeste si: Cum simte orgasmul un barbat

Mai mult, atingerea climaxului este sinonima cu antestezia, femeile simtind doar placerea.

Pentru barbati este nevoie de cercetari suplimentare intrucat orgasmul acestora dureaza mai putin decat al femeilor, astfel incat nu s-au putut afla cu exactitate cate zone sunt „afectate” de orgasm. Un lucru este insa cert. La barbati trebuie stimulate organele genitale pentru a se transmite informatia la creier, in timp ce la femei este nevoie de relaxarea creierului pentru a se transmite mesajul la organele genitale. „Barbatii simt mai mult nevoia de a-i fi atins penisul, decat simt femeile sa fie atinse la clitoris. Ele au nevoie mai degraba de atmosfera, de ambient”, spune Gert Holstege, coordonatorul studiului.

Un alt aspect al cercetatorilor efectuate de specialistii olandezi este ca atat femeile, cat si barbatii pusi sub observatie, au ajuns mai repede la „extaz” daca purtau ciorapi. Doar 50 la suta dintre cuplurile cu „picioare reci” au ajuns la orgasm, in timp ce in cealalta tabara procentul s-a ridicat la 80.  (sursa: science.howstuffworks.com)

Nu rata nici: 5 avantaje daca te masturbezi zilnic

foto: Depositphotos.com

Data articol: 3 noiembrie 2022