Ultimele

Ce poti invata despre iubire de la un barbat mai in varsta

Relatii & Cuplu » Sfaturi sex » Ce poti invata despre iubire de la un barbat mai in varsta
ce poti invata despre iubire - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - man-2933984_1920

O relatie cu un barbat matur te poate ajuta sa evoluezi si sa te redescoperi pe tine insati, asa cum nu ai facut-o niciodata pana atunci. Mai mult decat atat, iti va schimba radical conceptia despre iubire si despre cum ar trebui sa functioneze un cuplu – ce e cu adevarat important, ce sudeaza o pereche si care sunt lucrurile pentru care merita sa lupti.

O fi experienta lui de viata, mai vasta si din care poti acum invata, ori poate faptul ca te provoaca sa gandesti si sa simti totul in profunzime; cert e ca, in doi, „imprumutam” mereu unul de la altul cate ceva, asa ca alege intotdeauna un partener care te poate ghida si iti poate fi, in acelasi timp, mentor si iubit.


1. Nu varsta e importanta, ci maturitatea emotionala


Nu toti barbatii maturi sunt si maturi emotional, asa cum nu toti cei tineri sunt niste adolescenti intarziati. Totusi, e foarte adevarat ca barbatii, spre deosebire de femei, ating maturitatea emotionala ceva mai tarziu, cand sunt ceva mai „copti” si au o idee destul de bine conturata despre propria identitate si despre ce vor de la viata (si de la o relatie de cuplu).

Daca ai norocul sa dai peste un partener care intelege ce inseamna empatia, e capabil sa vorbeasca deschis despre sentimentele lui si nu se teme sa se arate vulnerabil in fata ta (e suficient de sigur pe masculinitatea lui incat sa poata face asta), nu renunta la el indiferent cate piedici aveti de infruntat pentru a va proteja relatia.

Citeste si: 10 semne ca te-ai indragostit de un suflet batran

2. Un tel comun va mentine impreuna

Cuplurile se formeaza din diverse motive – atractie fizica puternica, nevoia de companie, o prietenie stransa trecuta la nivelul urmator –, dar rezista in timp numai atunci cand partenerii impartasesc aceleasi conceptii despre viata si isi doresc sa lucreze impreuna pentru atingerea unui obiectiv comun.

Cu alte cuvinte, poti avea o relatie stabila si implinita doar daca simti ca faci parte dintr-o echipa (nu ca te lupti singur cu morile de vant) si esti dispus/a sa faci totul pentru a construi ceva durabil impreuna cu omul de langa tine.

3. Ai ceva de invatat de la fiecare partener

Fiecare relatie pe care o ai este „relatia potrivita” pentru tine la momentul respectiv si atat timp cat dureaza. Nu te astepta ca lumea sa inteleaga asta, cu precadere familia si prietenii, mai ales daca relatia ta nu este privita (si acceptata) din exterior ca fiind una traditionala.

In realitate, fiecare persoana care intra in viata ta are ceva sa te invete, iar in spatele fiecarei relatii se ascunde o lectie de viata. Suna a truism, stiu. Dar, daca iti analizezi retrospectiv relatiile anterioare, nu poti sa nu fii de acord ca fiecare dintre ele ti-a adus exact ce ai avut nevoie in momentul respectiv, ajutandu-te sa depasesti un blocaj sau sa intelegi ceva important despre tine.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 27 martie 2023