Cat de pregatita esti sa devii mamica?

07 mai 2020,
Vizualizari: 5.151, 1 azi
sa devii mamica

Inainte de a renunta la contraceptie, asigura-te ca vrei cu adevarat sa ai un copil si ca partenerul tau isi doreste sa fie tata.

 

 

Semne ca esti pregatita

1. Stati bine cu banii

O situatie materiala stabila e un factor foarte important in decizia de a avea un copil. Nu poti face pasul si sa speri la un miracol, fara sa ai o plasa de siguranta. Chiar daca ti se pare ca dispuneti de destule resurse financiare, nu uita sa iei in calcul costurile pentru ingrijirea bebelusului, precum si modul in care iti va fi afectat bugetul de concediul de maternitate.

 

 

2. Familia te sustine

Prietenii si rudele iti sunt aproape si le poti cere ajutorul. Sigur ca e foarte important sa stii tu insati cum sa-ti ingrijesti micutul, dar vor fi multe momente in care vei avea nevoie de ajutor sau de ceva timp doar pentru tine.

 

 

3. Esti gata sa-ti sacrifici timpul

Bebelusii au nevoie de iubire si de atentie constanta, asa ca va trebui sa renunti la tabieturi si sa te dedici exclusiv micutului tau. Lucru care iti va schimba total viata. Daca simti ca nu poti face asta, e bine sa te mai gandesti inainte de a face pasul.

 

 

 

4. Poti sa gestionezi pozitiv certurile in cuplu

Gandeste-te atent daca, atunci cand te certi cu sotul, puteti discuta problema fara a avea iesiri nervoase. Nu absenta problemelor, ci modul in care le abordati va va face sa fiti parinti buni.

 

 

5. Iti pui tot felul de intrebari

Faptul ca te intrebi daca iti va fi greu sa stai treaza nopti la rand sau daca vei fi in stare sa-ti educi bine copilul e perfect normal. Probabil ca partenerul tau isi pune aceleasi intrebari, asa ca nu ramane decat sa discutati deschis, sa va exprimati temerile si sa ascultati raspunsurile celuilalt. Doar asa veti putea lua o decizie.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , ,

Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole