Cand NU ar trebui sa faci sex

18 iulie 2019,
Vizualizari: 10.553, 1 azi

Sexul este foarte important intr-o relatie oricat de mult ai vrea sa negi asta. Si daca poti gasi o multime de motive sa faci sex cu partenerul de viata (sunteti super excitati, ati auzit de o pozitie noua si vreti sa o incercati, sunteti amandoi acasa joi), exista un singur motiv pentru care ar trebui sa NU faci sex.

Sexul ar trebui sa uneasca partenerii, sa sporeasca intimitatea dintre ei, sa le creasca increderea de sine. Daca nu se intampla acest lucru, relatia are de suferit.

Potrivit unor studii publicate in Buletinul de Psihologie sociala din Statele Unite, s-a descoperit care este motivul pentru care niciun cuplu nu ar trebui sa faca sex, daca vor ca relatia lor sa nu aiba de suferit.

S-a pornit de la chestionarea unui grup de adulti care au fost rugati sa-si noteze de cate ori au facut sex cu partenerul lor si care a fost motivul pentru care au ajuns in dormitor. S-a descoperit astfel ca atunci cand oamenii au fost motivati de dorinta de apropiere, de crestere a intimitatii, de a simti placerea, sexul a fost mult mai satisfacator, iar relatia a avut de castigat. Insa, atunci cand sexul a avut ca obiectiv evitarea unui conflict, prevenirea unei dispute, evitarea dezamagirii partenerului, cu alte cuvinte sex din obligatie, s-a constatat o scadere a respectului de sine, o scadere a sentimentelor fata de partener, precum si o scadere a satisfactiei sexuale in cuplu.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , ,

Gradinita
Clinica
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole