Adevarul din spatele fanteziilor sexuale

28 noiembrie 2023,
Vizualizari: 6.370, 1 azi
Adevarul din spatele fanteziilor sexuale

Toata lumea are fantezii sexuale, pana la urma sunt sarea si piperul unei relatii. Si cu cat va impartasiti fanteziile sexuale cu partenerul, cu atat mai condimentata va fi viata amoroasa a cuplului. Dar v-ati intrebat vreodata ce se ascunde in spatele fanteziilor sexuale? Au ele vreo semnificatie, asemenea viselor erotice? Ei bine, o echipa de certatori de la Facultatea de Psihologie din Israel s-a gandit, a analizat si iata ce a descoperit.

Spune ce fantezii sexuale ai ca sa stii ce viata de cuplu ai

La studiu ce a durat 21 de zile au participat 48 de cupluri care au fost chestionate cu privire la fanteziile lor sexuale si la interactiunile zilnice cu partenerul. S-a observat astfel ca, fiecare partener isi dorea fie mai mult atasament, fie mai multa libertate. Ceea ce i-a facut pe psihologii israelieni sa creada ca fanteziile sexuale sunt influentate de personalitatea partenerului, de calitatea relatiei si de interactiunile cuplului (daca sunt pozitive sau negative). In zilele in care se certau, ambii parteneri tindeau spre fantezii sexuale cu altcineva si nu cu sotul/sotia.

Studiul a mai scos la lumina faptul ca o fantezie de genul “barbatul fatal care cucereste o necunoscuta si fac sex salbatic intr-o biblioteca” nu inseamna decat dorinta barbatului de a evada, de a minimiza intimitatea cu partenera.

In schimb, cei care au simt nevoia de mai multa afectiune din partea partenerului au fantezii in care sunt dominati, controlati, supusi de catre partener.

Fanteziile sexuale ale fiecarei zodii in parte

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: ,

Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole