Adevarul despre penis: Mituri despre masturbare daramate

15 septembrie 2022,
Vizualizari: 35.593, 1 azi
Adevarul despre penis

Despre beneficiile masturbarii, precum si despre efectele sale negative asupra sanatatii, parerile sunt impartite. Pana la urma, fiecare are dreptul la propria parere. Insa, in urma acestor contradictii, au aparut tot felul de mituri care s-au perpetuat cu timpul pana in zilele noastre. Iar unele dintre ele inca sunt considerate reale.

Iata cateva mituri daramate despre penis si despre masturbare, potrivit site-ului Penishealth101.com.

Mitul 1:  Daca te masturbezi iti cade parul

In realitate, ceea ce duce la caderea parului este nivelul crescut de testosteron. Masturbarea, in sine, ca act, nu creste nivelul de testosteron. Daca simti nevoia sa te masturbezi sau sa faci sex, inseamna ca e crescut deja.

Mitul 2:  Daca te masturbezi iti creste par peste tot, inclusiv in palma

Mitul s-a nascut in urma amenintarilor pe care adolescentii le primeau de la parinti: daca o faci orbesti, sau iti creste par peste tot, sau iti creste par in palma. Deci, ceva vizibil, astfel incat toata lumea sa-si dea seama ca ai avut curajul sa te masturbezi. Si cum nimeni n-ar fi vrut sa se dea de gol, toti baietii stateau cuminti. Desigur, cei care n-au fost cuminti, poti infirma cu usurinta mitul.

Citeste si: 7 lucruri pe care nu le stiai despre masturbare

Mitul 3: Masturbarea duce la infertilitate

Pana la un punct, acest mit are sens. Te gandesti, logic, ca eliminand multa sperma prin masturbare, ramai fara. Gresit! De fapt, cu cat golesti mai des “rezervorul”, cu atat se produce mai repede alta sperma.  Specialistii confirma faptul ca barbatii care fac sex mai rar, au o cantitate de sperma mai mica decat barbatii mai “activi”.

Mitul 4: Masturbarea e semn de slabiciune

In unele culturi, eliberarea spermei fara “participarea” femeii era considerata semn de slabiciune. Drept pentru care atunci cand un barbat se simtea rau sau dadea semne de oboseala, se credea imediat despre el ca s-a masturbate si si-a pierdut vitalitatea. Pana in zilele noastre, niciun studiu de specialitate nu a gasit dovezi care sa faca o legatura directa intre masturbare si “slabiciunea” barbatilor.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , ,

Gradinita
Clinica
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole