Ultimele

8 mituri despre sexul la 40 de ani

5. Nu trebuie sa-ti mai faci griji ca ramai insarcinata

Nimic mai fals, avand in vedere statisticile mamelor care raman adesea gravide la 40 de ani. Adevarul e ca nu putem sti cand incetam sa mai ovulam. Momentul acesta al opririi ovulatiei nu poate fi confirmat decat de catre medic.

6. E perfect normal ca libidoul sa scada o data cu varsta

De fapt, s-ar putea sa fie fix invers, cel putin asa sustin specialistii in endocrinologi care studieaza nivelul hormonal in diferite stadii ale vietii. Femeile tinere au libido mai scazut, pentru ca au o viata mult mai stresanta decat femeile de la 40 de ani. Cele mai tinere au copii mici, sunt in plina ascensiune a jobului si inca au de dovedit multe. La 40 de ani esti mai lniistita si mai aplecata catre propriul corp si propria sexualitate.

Te mai poate iinteresa si: 10 secrete sexuale pentru femeile peste 40 de ani

7. Tot ce te excita altadata, azi nu mai functioneaza, o data cu varsta

Aceasta afirmatie are de-a face mai mult cu relatia veche de cuplu, decat cu propria varsta. Cumpara filme, carti, reviste, fa ceva, astfel incat sa inviorezi putin relatia.

8. Esti pera obosita ca sa faci sex

Aici poate fi ceva adevar, pentru ca ai in spate niste ani de efort si munca, dar pana la urma oboseala e doar o scuza ca sa eviti sexul. Sa te simti mereu fara energie nu e ceva in regula, asa ca mergi, din nou, la medic si vorbeste despre starea asta. Un alt sfat este acela de a nu astepta seara neaparat ca sa faci sex, intrucat seara nivelul de energie este foarte mic. In plus, scoate din dormitor orice ar putea sa-ti atraga atentia: televizor, telefon sau computer.

Imagine de StockSnap de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 15 aprilie 2024