8 lucruri despre orgasm pe care trebuie sa le stii

27 ianuarie 2020,
Vizualizari: 12.245, 1 azi
orgasm - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - woman-1696756_1920

Stimularea punctului G mareste sansele de a ajunge la orgasm

Poti sa iti identifici punctul G? G-ul vine de la  numele ginecologului german Ernst Grafenberg care l-a „descoperit” in anii ’50.  Sexologii au aprofundat cercetarile in legatura cu aceasta zona in care s-a dovedit ca exista numeroase terminatii nervoase menite sa ajute femeile sa aiba orgasm mai durabil si mai puternic. Dar este un subiect controversat. Unii sustin existenta punctului G, si încurajaza femeile sa il gaseasca. Locul de amplasare poate fi usor diferit de la o femeie la alta, dar este cel mai des intalnit in interiorul vaginului si este caracterizat printr-o textura mai dura.

Orgasmul devine mai bun odată cu varsta

Sigur, există o mulţime de lucruri care se depreciaza odata cu varsta, dar viata ta sexuala se poate imbunatati, in mod special calitatea si frecventa orgasmului, sustine Dr. Herbenick. „Orgasmul devine mai usor cu varsta„, spune ea. „Ca un exemplu, în timp ce 61% din femeile de varsta 18 – 24 ani au avut orgasm ultima data cand au facut sex, procentul creste la 65% in cazul femeilor de 30 de ani, si la aproximativ 70% in randul femeilor intre 40 si 50 de ani”. Desi sondajul nu indica motivul pentru care orgasmele vin mai usor cu varsta, putem presupune ca femeile castiga experienta sexuala si au mai multa incredere in dormitor, prin urmare, se bucura mai mult. In plus, increderea si intimitatea pe care majoritatea femeilor o dobandesc in relatii pe termen lung pot contribui, de asemenea, la imbunatatirea increderii sexuale.

Femeile care diversifica lucrurile în dormitor au orgasm mai des

Daca aveti probleme in a  ajunge la orgasm in timpul actului sexual, luati in considerare diversificarea lucrurilor, ne sfatuieste dr. Herbenick. „Este mult mai usor pentru femei sa experimenteze orgasmul atunci cand se angajeaza într-o varietate de acte sexuale, spre deosebire de doar un singur act,” spune ea. „De exemplu, sexul vaginal plus sexul oral va genera o posibilitate mai mare de orgasm decat un singur tip de sex.”

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , , , , ,

Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole