8 cai sa-ti imbunatatesti relatia de cuplu

29 octombrie 2019,
Vizualizari: 10.658, 1 azi
Ce le place femeilor

Pentru a construi si a mentine o relatie de lunga durata si de succes, trebuie sa ai grija si de nevoile emotionale ale partenerului. Cand lucrurile devin dificile sau vremurile sunt grele, atunci trebuie sa ii arati ca esti alaturi de el si ca faci un efort considerabil pentru a-l ajuta.

 

1. Ascultare activa

Atat de multa lume considera ca, de fapt, „comunicarea este cheia unei relatii reusite“. Nu suntem de acord cu aceasta afirmatie. Si asta nu pentru ca discutiile nu ar fi de folos, ci pentru ca prea multa lume vede comunicarea ca actiunea prin care ei vorbesc, iar ceilalti asculta! In realitate, cea mai buna cale de a aprecia si intelege pe cineva este prin ascultare activa si empatie.
Ce trebuie facut: nu e obligatoriu sa fii de acord cu partenerul tau tot timpul, dar ii poti asculta punctul de vedere, fara sa adaugi parerea ta. Astfel, in primul rand trebuie sa stii sa asculti!

2. Acceptare

Acceptarea este foarte importanta. Acceptati-va si apreciati-va atat punctele forte, cat si diferentele dintre voi.
Ce trebuie facut: inceteaza sa iti doresti ca partenerul tau sa se schimbe. Accepta-l asa cum este. Daca apar niste lucruri care te supara, discuta problema problema deschis si gasiti o rezolvare.

3. Sustinere si incurajare

In orice relatie sanatoasa, exista interese comune ale cuplului, dar si interese individuale ale celor doi parteneri. Lucrurile care sunt importante pentru partener ar trebui sa fie importante si pentru tine, deoarece el are nevoie de sustinere si incurajare.
Ce trebuie facut: nu trebuie neaparat sa te alaturi partenerului in toate activitatile / hobby-urile lui, dar poti fi atenta la ceea ce ii place sa faca si sa te arati interesata cand discutati despre acel lucru.

4. Onestitate

Incredere, loialitate, cinste: indiferent cum vrei sa o numesti, onestitatea este cruciala pentru toata lumea! Nimeni nu vrea sa auda lucruri negative, dar cu certitudine ar prefera sa le auda pe acestea, decat niste minciuni sfruntate.
Ce trebuie facut: da, exista oameni care mint pentru a parea mai buni in ochii celorlalti. Dar, intr-o relatie de lunga durata, lipsa de onestitate apare din alte motive: nu vor sa-si dezamageasca partenerul, nu vor sa fie judecati pentru alegerile facute sau considera ca adevarul nu va fi acceptat. Totusi, ar trebui sa iti poti deschide sufletul si sa ii arati omului de langa tine adevarata ta personalitate, cu bune si cu rele. Fa in asa fel incat partenerul sa-ti poata spune anumite lucruri, mai… „spinoase“, si nu-l judeca! Daca te va minti, va fi mai rau pentru tine!

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: ,

Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole