Ultimele

7 subiecte delicate pe care trebuie sa le discuti cu partenerul de cuplu

subiecte delicate cuplu

Predispozitie genetica pentru boli

Asadar, voi doi incepeti sa vorbiti despre cum va fi viitorul vostru copil: mai inalt decat media, cu talente muzicale ori cu calitati sportive. Ar trebui sa aduceti vorba si despre problemele genetice din familia ta? Dr. Durvasula sustine: „Desi s-ar putea ca ele sa nu apara decat in viitor – si poate ca nici nu-si vor face aparitia – este, totusi, greu de abordat un astfel de topic in special daca sunteti pe cale sa va logoditi sau chiar casatoriti”.

Ea considera ca trebuie sa-ti instiintezi partenerul despre predispozitiile genetice, precum anumite tipuri de cancer, Alzheimer ori alte afectiuni.

Top 8 complimente pe care femeile le pot face bărbaţilor

Dependenta

Potrivit dictionarului, dependenta este o stare patologica datorata obisnuintei de a consuma alcool, stupefiante, medicamente, de a juca jocuri de noroc, de a face cumparaturi excesive si lista poate continua. Daca partenerul are o dependenta, dr. Sara Schwarzbaum, profesor la Universitatea Northeastern Illinois, sustine ca trebuie discutat subiectul cand amandoi sunteti odihniti si linistiti.

Ronald B. Cox Jr doctor si profesor la Oklahoma State University Center for Family Resilience a adaugat: „Puterea si intelegerea pe care le oferi vor fi cruciale pentru recuperarea partenerului. In acelasi timp insa, doresti ca el/ea sa-si asume responsabilitatea pentru actiunile sale. Nu uita: partenerul/a tau/a nu este o persoana rea, ci o persoana cu un comportament rau, iar acest comportament pune in pericol relatia voastra”.

Boli „acolo jos”

Nimic nu distruge mai repede misterul intr-o relatie decat o deschidere prea mare legata de „timpul din toaleta”. Insa daca suferi de boala Crohn – inflamatia colonului ori colita ulcerativa ar trebui sa-i spui jumatatii tale. Sindromul colonului iritabil precum si afectiuni ale vezicii urinare sunt subiecte greu de abordat atunci cand esti jumatatea unui cuplu.

Psihologul si expertul in relatii de cuplu Dr. Karen Stewart considera: „Chiar daca aceste subiecte sunt inconfortabile, nu uita ca stai de vorba cu persoana cea mai apropiata tie. Gestionarea impreuna a acestor probleme i-ar putea apropia pe membri cuplului. Ar trebui sa iei in calcul acest aspect”.

Infertilitatea

Daca te afli intr-o relatie care se indreapta spre mariaj ar trebui sa iei in calcul urmatoarele lucruri: a) daca vrei sa ai copii; b) daca poti avea copii. Pana la urma sunt atat de multe cupluri care au probleme cu conceperea unui copil. Potrivit unui raport ASRM.org o treime din cazurile de infertilitate este atribuita femeilor, o treime barbatilor si o treime este cauzata de o combinatie a problemelor celor doi parteneri ori este inexplicabila. Ceea ce inseamna ca trebuie sa discuti cu jumatatea ta despre acesteata problema, cheia este insa sa gasiti momentul potrivit pentru asta.

Sexologul Carol Queen vorbeste despre infertilitate: „Aceasta conversatie ar trebui sa aiba loc in primele stadii ale relatiei. Daca luati in calcul casatoria si va ganditi sa aveti copii infertilitatea este un element care afecteaza compatibilitatea”.

Sursa: yahoo.com

Imagine de NoName_13 de la Pixabay

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 12 noiembrie 2023