Problemesex

7 sfaturi despre sex care ti-ar fi prins bine in adolescenta

sfaturi despre sex adolescenti

Couple Cuddling in Van

Iti doresti vreodata sa te intorci in timp, in momentele-cheie ale vietii tale, si sa porti o conversatie ca de la inima la inima cu tine, cel de atunci?

Ce sfaturi ti-ai da si cum te-ai ajuta pe tine insuti sa treci mai lin prin toata acea perioada, sa ai o adolescenta mai putin tulburata?

Probabil ca multe dintre lucrurile cu care te-ai confruntat atunci ti-au marcat inclusiv viata de adult, mai ales cand vine vorba despre sex.

1. Un penis mare nu e obligatoriu mai bun

Dimensiunea medie e absolut grozava. Putin peste medie – chiar si mai bine. Cu mult peste medie insa, si datele problemei se schimba. Probabil ai crescut cu ideea ca marimea iti asigura succesul. Adevarul e ca nu marimea conteaza, ci tehnica. De fapt, o erectie mai mare de 13 centimetri poate fi chiar incomoda pentru partenera, pentru ca risti sa-i atingi colul uterin, care e foarte sensibil (iar experienta poate fi dureroasa). Concluzia? Ti-ai facut probleme degeaba.

2. Sexul oral inseamna mai mult decat „deep throat”

Poti invata multe despre felatie din filmele porno, dar nu te ghida exclusiv dupa ele. Ceea ce nu ti se spune acolo e ca senzatiile cele mai puternice sunt concentrate in varful penisului, adica tocmai partea cea mai sensibila. Secretul unui „blow job” ca la carte nu e sa te ineci incercand sa ajungi cat mai adanc, ci sa te concentrezi pe stimularea de suprafata (adica la varf), alternand miscarile cu unele mai ample – dar atat cat te simti tu comod. Pe langa asta, nu-ti tine mainile acasa, ci foloseste-le ca sa creezi frictiune la baza penisului. Nu-i asa ca-i mai simplu (si mai placut) decat aveai impresia?

Citeste si: Cum sa te comporti cand copilul tau adolescent se indragosteste

3. Cateodata, pur si simplu e nevoie de ceva stimulare in plus

Nu toate femeile reusesc sa aiba orgasm doar prin penetrare (de fapt, cele mai multe au oarecare dificultati la capitolul asta), asa ca e nevoie de putin ajutor – manual, oral sau pe baza de vibratii. Ceea ce nimeni nu-ti spune niciodata despre sex este ca placerea pe care o obtii are legatura, in primul rand, cu felul in care iti privesti partenerul (nu vei avea orgasm niciodata daca il consideri un nataflet) si apoi cu gradul tau de implicare.

Daca ramai pasiva si speri ca „talentele” lui o sa-ti zguduie universul, sunt multe sanse sa fii dezamagita. Nu te sfii sa ai initiativa si adu in dormitor toata „recuzita” de care ai nevoie (fara retineri, fara inhibitii). Fie ca te axezi pe preludiu sau te decizi sa testezi cateva jucarii sexuale, esti la fel de responsabila pentru orgasmul tau ca si partenerul, asa ca nu-l lasa sa „munceasca” singur.

4. Sexul si iubirea sunt doua lucruri separate

Nu trebuie sa fii indragostit ca sa faci sex. Si e absolut catastrofal cand confunzi erotismul cu iubirea. Asta e o lectie invatata cu mari costuri si probabil ca ne-ar fi tuturor mai simplu daca nu ne-am lasa atat de influentati de filmele romantice. Din ele si din romanele de dragoste pe care le citim (mai ales in adolescenta) ne formam preconceptiile despre cum ar trebuie sa arate si sa se poarte un cuplu: fie cei doi sunt indragostiti cu disperare unul de altul, fie isi sfasie reciproc hainele intr-un tumult pasional (destul de rar intalnit in realitate).

Si asa ajungem sa idealizam sexul: trebuie sa fie ca in filme, altfel nu e bun deloc. Adevarul e ca nu intotdeauna lucrurile decurg dupa scenariu, nu intotdeauna partenerii au orgasm simultan, iar uneori partidele cele mai grozave sunt asa tocmai pentru ca relatia e doar una fizica, fara implicare emotionala. Important e sa iei lucrurile asa cum sunt: nu totul e despre iubire, iar sexul poate fi distractiv chiar daca nu ai orgasm.

5. Daca iti face placere (si nu deranjeaza pe nimeni), e absolut normal

Nu exista un tipar, o serie de miscari perfect coordonate cu care sa mergi „la sigur”: sarut – dezbracat – preludiu – sex oral – penetrare – orgasm. Poti intrerupe ordinea oricand si sa incepi cu absolut ce vrei; nu exista reguli, asa ca simte-te liber(a) sa te exprimi. Poti termina cu o felatie dupa ce ati trecut prin pozitiile preferate, sau poti incerca un masaj senzual, un vibrator pentru clitoris si altul pentru stimulare interna, putin „role playing”, bondage, sex tandru sau sex dur – in esenta, orice iti trece prin cap. Daca e consimtit si va intensifica amandurora placerea, e natural si firesc.

Nu rata nici: Mituri despre sex din lumea adolescentilor

6. Sexul de calitate se bazeaza pe comunicare

Ca sa ai o relatie sexuala implinita, trebuie sa poti vorbi deschis cu celalalt despre tot ce tine de intimitate: ce te excita, ce ti-ai dori sa incerci nou, „dirty talk”, fantezii sexuale (chiar si cele pe care le consideri „perverse”), pozitiile in care ai orgasm mai usor etc. Sexul in sine e o forma de comunicare si, daca nu poti fi onest pana la capat, in cele din urma vei fi coplesit de frustrari.

7. E important sa poti face haz de necaz

Se mai intampla sa dai si rateuri (care sunt absolut normale), caz in care te salveaza numai umorul. Mai ales daca poti rade cu partenerul de micile „accidente”, atunci esti in relatia potrivita. Nu totul iese perfect din prima incercare, mai ales cand te decizi sa iesi din zona ta de confort si sa experimentezi cu ceva nou. Ramai sigur pe tine si fa haz de necaz ca sa depasesti situatia mai usor, apoi incearca din nou.

Autor: Alexandra NEDELCU
Sursa: Handbag.com

foto: Depositphotos.com

Exit mobile version