7 beneficii ale sexulului asupra sanatatii tale

18 ianuarie 2020,
Vizualizari: 7.604, 1 azi
alimente sex - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - room-2587252_1920

5. Sexul reduce cantitatea de stres din corp

Te asteapta un proiect profesional important si esti stresat? Petrece mai mult timp in dormitor. Barbatii si femeile ce au beneficiat de mai mult sex in perioada celor 2 saptamani inaintea unei zile importante, s-au descurcat cu mult mai bine in prezentari sau la orice a presupus increderea de sine. Tensiunea arteriala datorata emotiei a crescut mai putin si oricum a revenit la valori normale mai repede decat in cazul oamenilor care nu au avut deloc relatii sexuale sau au avut alte forme de sex, incluzand nepenetrare sau masturbare. Teoria care explica motivatia din spate spune ca in timpul unui act sexual complet, are loc o activitate cerebrala mai intensa si ca sunt stimulati anumiti nervi importanti, altfel neutilizari in afara activitatii sexuale.

 

 

 

6. Sexul revigoreaza sistemul imunitar

Nu doar un mar pe zi tine doctorul departe, ci si sexul face acelasi lucru.

Persoanele implicate in activitate sexuala cel putin o data pe saptamana au rezistenta la virusi mai mare decat cele fara activitate sexuala. Nemtii au descoperit in 2004 acelasi lucru, anume ca barbatii care au excitare si act sexual, au si un nivel crescut al unei substante specifice produse de corp care lupta impotriva celulelor albe. Efectul este comparabil cu cel obtinut de alte activitati ce reduc stressul, cum ar fi practicarea unui sport, ascultat de muzica, relaxarea.

 

 

7. Sexul mentine femeile sanatoase la menopauza

O viata sexuala activa si sanatoasa mentine si organele genitale mai sanatoase in perioada menopauzei.

Femeile aflate la menopauza care au relatii sexuale mai mult de 10 pe an, nu au parte de uscaciune si atrofiere vaginala. Acesta este un semn de sanatate al organismului, declara dr Sandra Leiblum, terapeut sexual care a condus un studiu reprezentativ realizat cu femei trecute de 45 de ani. Excitarea aduce sange in zona vaginala, ceeace inseamna oxigen si nutrienti specifici zonei. Foloseste-ti in continuare aceasta parte a corpului si iti mentii starea de sanatate.  (sursa: prevention.com)

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , ,

Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole