Ultimele

7 lucruri pe care nu le stiai despre masturbare

Relatii & Cuplu » Sfaturi sex » 7 lucruri pe care nu le stiai despre masturbare
nu le stiai despre masturbare - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - abstract-4685366_1920

Masturbarea e unul dintre cele mai bune exercitii sexuale si a fost mereu inconjurata de mituri. Masturbarea e cea mai comuna forma de sex si e practicata  la nivel mondial de 92% dintre barbati si 65% dintre femei!  Iata si alte 7 lucruri pe care nu le stiai despre masturbare, dezvaluite de Worldoffemale.com.

1. Unele culturi judecau barbatia si calitatea spermei in functie de cata forta prezenta barbatul respectiv. Intre timp, stiinta a evoluat si stim sa numaram stiintific spermatozoizii.

2. Masturbarea era considerata un semn de boala mentala si fizica in multe perioade din istoria omenirii.

De asemenea, se mai credea ca masturbarea impiedica erectia, lucru infirmat deja in zilele noastre. Specialistii considera masturbarea ceva perfect normal si foarte benefic pentru viata sexuala a oricui. Si cine nu se masturbeaza e privit ca un caz aparte.

3. Potrivit unor mituri populare vechi, masturbarea creeaza dependenta si duce la infertilitate. In plus, poate provoaca orbire si dementa. Adevarul e ca masturbarea e sanatoasa si nu te transforma nici cum intr-o ciudatenie.

4. Nu numai ca masturbarea e o chestie extrem de placuta, insa e una dintre putinele activitati fara efecte secundare, asa cum prezinta, de exemplu, mancarea sau tutunul. Dimpotriva, masturbarea intareste sanatatea. Contribuie la sanataeta prostatei la barbati si reduce cantitatea de crampe la femei in perioada ciclului menstrual. Intinereste vizibil  si-ti intareste si sistemul imunitar.

Te mai poate interesa: 5 avantaje daca te masturbezi zilnic

5. Stiti care e principalul motiv pentru care unii mai blameaza masturbarea?

Acesta este sentimentul de vina. Vina ca ne-am putea simti mult prea bine in urma masturbarii. Incearca sa lasi la o parte orice vinovatie si sa te bucuri de ceea ce simti.

6. Unii sexologi sunt convinsi ca, in ciuda faptului ca masturbarea e sanatoasa, dau probleme la capitolul respectului de sine.

7. Si… in mod surprinzator, afla ca si animalele se masturbeaza! Elefantii, pisicile, soarecii, cimpanzeii, albinele si chiar si pasarile.

Nu rata nici: De ce se masturbeaza copiii si ce pot face parintii?

Imagine de Joey Velasquez de la Pixabay

Data articol: 26 martie 2024