7 lucruri nestiute despre dependenta de sex

02 noiembrie 2019,
Vizualizari: 7.494, 1 azi
despre dependenta de sex - sfatulparintilor.ro - charles-Wsk3dxGJphc-unsplash

Sunt persoane care au un comportament sexual riscant si se “scuza” ca ar fi dependenti de sex.  Dependenta de sex, insa, este o chestiune serioasa, cu tulburari grave de comportament, care duc la anxietate si depresii.

Iata 7 lucruri nestiute despre dependenta de sex.

1. Persoanele diagnosticate cu tulburare bipolara au si probleme cu dependenta de sex, mai ales in perioadele de criza cand se angajeaza in activitati sexuale riscante.

2. Persoanele dependente de sex au o tulburare si in ceea ce priveste sexualitatea lor, si se angajeaza din impuls in relatii sexuale indiferent de sexul partenerului.

3. Persoanele dependente de sex au suferit in copilarie abuzuri si traume si incearca sa-si tina sub control stresul post-traumatic printr-un comportament sexul impulsiv.

4.  Dependenta de sex este des intalnita in randul persoanelor care sufera de tulburari de personalitate.

5. Unul din trei barbati este dependent de pornografie.

6. Persoanele dependente de sex nu sunt interesate de actul in sine, ci de “efectele” lui. Pentru acesti oameni sexul este o modalitate de a scapa de stres, de probleme, de dureri.

7. Persoanele dependente de sex nu au nicio putere sa-si controloze dorintele sexuale. Ei duc o lupta cu ei insisi pe care nu o pot controla, nu inteleg care sunt motivele pentru care sunt asa si cum pot sa puna capat dependentei.

Cuvinte cheie: , , , ,

Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole