Ultimele

7 curiozitati despre atractia sexuala

Relatii & Cuplu » Sfaturi sex » 7 curiozitati despre atractia sexuala
curiozitati despre atractia sexuala - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - legs-1031318_1920

Ce-i face pe unii oameni mai atragatori decat altii? De ce ne place mai mult o persoana decat de alta? Cum intrebarile nu si-au gasit raspuns pentru multe persoane, cercetatorii si-au facut datoria si au inceput studiile. Iata ce au descoperit.

1. Ochii

Inelul inchis la culoare din jurul irisului care accentueaza albul globului ocular este considerat foarte sexy. Intr-un studiu realizat la Universitatea din California, participantii au fost rugati sa desemneze care persoane sunt mai sexy. Imaginile erau aceleasi, diferenta fiind la ochi, unii dintre ei avand acel inel mult mai inchis la culoare. Rezultatele au arata ca oameni au considerat atractive persoanele care aveau marginea irisului accentuata.

De asemenea, in cadrul studiului s-a demonstrat ca daca te uiti in ochii unei persoane, pentru mai mult de o ora, vei incepe sa te simti atras de acea persoana.

2. Varsta parintilor

Un studiu realizat la Universitatea Saint Andrews din Scotia a relavat faptul ca varsta parintilor influenteaza preferintele sexuale ale copiilor. Mai exact, copiii nascuti din parinti de peste 30 de ani sunt mai atrasi sexual de persoanele mai in varsta, spre deosebire de copiii nascuti din parinti de 20 de ani, care considera atractive persoanele mai tinere. Acest lucru este valabil atat la femei, cat si la barbati.

Citeste si: 12 axiome ale limbajului trupului in atractia sexuala

3. Vocea

Barbatii cu voce grava sunt considerati mai atractivi. In schimb, barbatilor le plac femeile cu vocea mai delicata.

 

4. Contraceptia

In cadrul unui studiu s-a observat ca femeile participante care luau pilule contraceptive erau mai atrase de potentialul financiar al unui barbat si de inteligenta acestuia, decat de aspectul fizic. La randul lor, barbatii au considerat mai atractive femeile aflate in perioada fertila.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 4 iulie 2023