Mituri, mituri, mituri. Ne tot invartim in jurul lor si parca niciodata nu stim adevarul absolut. Cand vine vorba de sex, lucrurile se mai complica putin pentru ca oricum, acest gen de subiecte este tabu. Medicul Laura Berman a incercat sa mai dezcalceasca putin itele in ceea ce priveste miturile despre sex.
1. Marimea conteaza! – NU chiar
Din totdeauna barbatii au vrut sa se dea mari, mai ales la capitolul „barbatie”. In plus, multe din femeile nesatisfacute din punct de vedere sexual au dat vina pe dotarea partenerului. Insa lucrurile n-ar trebui sa fie deloc asa. Barbatii cu un penis mic ar trebui sa se axeze mai mult pe partea de preludiu, de stimulare sexuala. In plus, daca-si cunoaste foarte bine partenera va folosi exact acele miscari care sa o determine sa ajunga la climax chiar daca nu are dotarile unui actor de filme pentru adulti.
2. Masturbarea daunaeaza relatiei! – NU
De fapt, chiar poate imbunatati relatia de cuplu. Asta, bineinteles, daca nu este impinsa la extrem. Adica sa renunti la mainile partenerei(ului), de dragul propriilor maini. „Femeile care se autostimuleaza au un nivel mai ridicat al satisfactiei sexuale. Le sporeste interesul si, de asemenea, dorinta. IN plus, femeile care nu pot ajunge la orgasm, pot invata cateva lucruri despre cum sa-ti cresti singura placerea, iar barbatii care sufera de ejaculare precoce isi pot controla ejacularea prin masturbare”, spune dr. Berman.
Nu rata: 5 mituri despre sex pe care sa nu le mai crezi
3. Celibatarii au o viata sexuala mai buna decat cei casatoriti! – DA si NU
Nu exista nici o dovada certa a acestui lucru. Daca celibatarii pot considera ca au o viata sexuala multumitoare doar pentru faptul ca pot schimba mai des partenerii, cuplurile casatorite pot spune ca sunt multumite din punct de vedere sexual datorita faptului ca se bucura de stabilitatea oferita de o relatie de cuplu. „Dupa cum este foarte adevarat ca dupa 10 ani de mariaj, satisfactia poate scadea, iar atunci in avantaj sunt persoanele celibatare”, explica Berman.
4. Dragostea dureaza 7 ani! – NU
Daca ar fi sa ne luam dupa statistici, cele mai multe divorturi au loc in preajma aniversarii a 4 ani de relatie. „Explicatia antropologica ar fi ca oamenii sunt programati sa fie monogami in episoade si nu pentru tot restul vietii. Teoretic, cuplurile ar sta impreuna pana cand ar ajunge copii la varsta prescolara, dupa care, parintii sunt gata sa plece in cautarea altor parteneri, pentru a aduce pe lume pui cu alte gene, pentru a contribui la evolutia speciei”, spune dr. Berman.
5. Femeile si barbatii ating maturitatea sexuala la varste diferite! – DA
Urmasele Evei ating apogeul sexual la 30 de ani. Atunci au incredere in ele, insa, dupa 35 de ani, atat libidoul, cat si fertilitatea incep sa scada. Barbatii in schimb, fizic sunt gata la 18 ani. Circulatia prin vasele de sange este perfecta, erectiile sunt puternice. Psihologic vorbind, ating maturitatea sexuala dupa 35 de ani.
6. Barbatii sunt mai dornici de sex decat femeile. – DA
Femeile au un libido scazut fata de barbati. Dar si urmasii lui Adam experimenteaza pierderea dorintei dupa depasirea varstei de 45 de ani. Exista si o explicatie logica. „Din punct de vedere antropologic, femeile intra mai greu in perioada de „rut” pentru a se proteja de pradatori. Stim cu totii ca, in natura, o femela gestanta este mult mai vulnerabila decat celelalte. Cam asa se comporta si femeile. Pentru barbati, sexul nu implica chiar atat de multe lucruri. La ei sexul este o necesitatea fiziologica. Statistic vorbind, majoritatea barbatilor se gandesc in fiecare zi la sex, in timp ce numai un sfert dintre femei o fac”, a adaugat Berman. (Sursa: yourtango.com)
Image by Victoria Model from Pixabay