Ultimele

6 mituri controversate despre sex

Relatii & Cuplu » Sfaturi sex » 6 mituri controversate despre sex
mituri controversate despre sex

Mituri, mituri, mituri. Ne tot invartim in jurul lor si parca niciodata nu stim adevarul absolut. Cand vine vorba de sex, lucrurile se mai complica putin pentru ca oricum, acest gen de subiecte este tabu. Medicul Laura Berman a incercat sa mai dezcalceasca putin itele in ceea ce priveste miturile despre sex.

1. Marimea conteaza! – NU chiar

Din totdeauna barbatii au vrut sa se dea mari, mai ales la capitolul „barbatie”. In plus, multe din femeile nesatisfacute din punct de vedere sexual au dat vina pe dotarea partenerului. Insa lucrurile n-ar trebui sa fie deloc asa. Barbatii cu un penis mic ar trebui sa se axeze mai mult pe partea de preludiu, de stimulare sexuala. In plus, daca-si cunoaste foarte bine partenera va folosi exact acele miscari care sa o determine sa ajunga la climax chiar daca nu are dotarile unui actor de filme pentru adulti.

2. Masturbarea daunaeaza relatiei! – NU

De fapt, chiar poate imbunatati relatia de cuplu. Asta, bineinteles, daca nu este impinsa la extrem. Adica sa renunti la mainile partenerei(ului), de dragul propriilor maini. „Femeile care se autostimuleaza au un nivel mai ridicat al satisfactiei sexuale. Le sporeste interesul si, de asemenea, dorinta. IN plus, femeile care nu pot ajunge la orgasm, pot invata cateva lucruri despre cum sa-ti cresti singura placerea, iar barbatii care sufera de ejaculare precoce isi pot controla ejacularea prin masturbare”, spune dr. Berman.

Nu rata: 5 mituri despre sex pe care sa nu le mai crezi

3. Celibatarii au o viata sexuala mai buna decat cei casatoriti! – DA si NU

Nu exista nici o dovada certa a acestui lucru. Daca celibatarii pot considera ca au o viata sexuala multumitoare doar pentru faptul ca pot schimba mai des partenerii, cuplurile casatorite pot spune ca sunt multumite din punct de vedere sexual datorita faptului ca se bucura de stabilitatea oferita de o relatie de cuplu. „Dupa cum este foarte adevarat ca dupa 10 ani de mariaj, satisfactia poate scadea, iar atunci in avantaj sunt persoanele celibatare”, explica Berman.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 4 iunie 2024