Problemesex

6 intrebari delicate pe care te jenezi sa le adresezi in mod direct medicului

intrebari pe care te jenezi sa le adresezi medicului

Vizita la ginecolog poate da de gandit, fiindca demult ai in cap tot felul de intrebari pe care ti-ai dori sa le adresezi medicului, dar pe care nu ai curajul sa le formulezi. Fie ca sunt intrebari prea intime, fie ca ti-e teama sa nu starnesti zambete, oricum cert este ca ai o retinere si incepi sa cauti pe Google tot felul de informatii, dar nici nu stii in care sa te increzi.

Site-ul Thefrisky.com ne ofera un top 6 al celor mai des intalnite, dar si delicate, intrebari care ne bantuie mintea, dar pe care nu avem curajul mereu sa le si formulam tare catre medicul nostru. Si, evident, raspunsurile lor.

1. Am un san mai mare si unul mai mic. Nu e o diferenta foarte vizibila, dar… unul umple mana, in timp ce altul… lasa loc. E sau nu ok?

Stai calma, e 100% perfect normal! Deci, daca la unul porti cupa C si la altu cupa D, nu e nimic in neregula, conform tuturor constatarilor stiintifice de pana acum. Singurul lucru care ar trebui sa dea de gandit este o modificare recenta si pe parcurs a dimensiunilor sanilor, ceva altfel decat ai fost obisnuita. De asemenea, daca simti, la palpare, o altfel de masa carnoasa decat consistenta obisnuita a sanului. Atunci prezinta-te la medic. Altfel… singura problema ar putea fi dificultatea in a-ti gasi un sutien.

2. Ce fac daca prezervativul ramane inauntru, adanc? Trebuie sa merg la medic sa-l scoata?

Vaginul nu este un spatiu fix delimitat. O data cu excitatia, el creste in dimensiuni, atat in lungime, cat si in latime. Si atunci  prezervativele se mai pierd… Vestea buna este ca  nu poate fi decat inauntru, intr-un spatiu delimitat, si intr-o pozitie relaxata ar trebui sa ajungi sa-l iei cu degetele. Oricum si daca nu ajungi, mergi la primul spital din apropiere si se rezolva cat ai clipi. Relaxeaza-te, insa, ca prezervativul n-a cazut intr-un abis si nu vei mai da niciodata de el.

Citeste si: 5 metode naturale de contraceptie. Afla cat de bune sunt!

3. Am tot felul de umflaturi in vagin, le simt la atingere. Sa ma ingrijorez?

Intrebarile legate de denivelarile vaginale sunt uimitor de multe, dar oricum au sens. Denivelarile sau umflaturile sunt de mai multe feluri :

Daca umflatura e mare, ridicata si moale la atingere, vesti bune: vorbim de un simplu chist fara urmari.

Angiomul este rosu sau violaceu sau chiar albastru si nu-si modifica pe parcurs culoarea sau forma. Nici angiomul nu este periculos defel.

Daca umflatura e foarte rosie, moale, si dispare de la sine dupa 6-12 luni, vorbim despre molluscum, o boala contagioasa virala, dar destul de rara, care se ia la contact sexual. Daca nu dispare, insa, mergi la medic. Probabil ca-ti va prescrie creme locale si un antibiotic anume.

4. Exista vreun remediu ca tonusul vaginului… chiar daca faci prea mult sex de-a lungul vietii, sa se mentina?

Din pacate, nu exista. Poate doar exercitiile tip Kegel sa mai dea o mana de ajutor, dar, nu. Vaginul, o data cu trecerea anilor isi pierde elasticitatea. Si nu exista remedii care sa combata acest lucru.

5. E posibil sa fiu alergica la sperma?

Oricat de ciudat ar suna, raspunsul este: Da. Cu toate ca este extrem de rar intalnita, alergia la sperma exista si se manifesta ca orice alta alergie la orice alta substanta: inrosiri locale, mancarimi, arsuri la atingere. Daca vrei sa ramai gravida, nu te impacienta, alergia la sperma nu afecteaza sarcina.

6. E posibil ca femeile sa miroasa urat atunci cand sunt la ciclu?

Inainte de orice raspuns, sa ne lamurim: vreme de secole femeile s-au rusinat, din pacate, de chestiuni perfect naturale care tineau de corpul lor. Azi, cand am inteles mult mai multe, putem vorbi deschis si fara sa ne mai fie jena de aceste detalii. Da, e posibil ca in zilele de ciclu sa nu te simti la fel de proaspata ca in celelalte. Expertii spun ca mirosul vaginal este ceva perfect normal si natural in timpul ciclului. E imposibil ca respectiva cantitate de sange sa nu miroasa deloc, ar fi ceva in neregula. Asadar, chiar e bines a evitati spray-urile sau odorizantele locale, care pot duce la dezechilibre de PH sau infectii. Poti purta numai lenjerie de bumbac si foloseste doar tampoane exterioare, care pot fi schimbate extrem de usor si ajuta tot fluxul sa iasa in exterior.

Foto: pexels.com

Exit mobile version