Problemesex

5 motive pentru care femeile insala si cum sa eviti o astfel de experienta

sex inselat - sfatulparintilot.ro - pixabay_com - naked-1216595_1920

Bineinteles ca si femeile insala – in jur de 19% dintre urmasele Evei au calcat cel putin o data stramb sustine psihologul Kristen Mark. Poate ca la baza comportamentului lor nu stau aceleasi motive ca in cazul barbatilor si, in niciun caz, nu se lauda cu aventurile lor extraconjugale.

Daca relatia voastra a inceput sa scartaie, iata 5 motive pentru care partenera ta ar putea ateriza in patul altui barbat:

Varsta

Marsha, o femeie din Boston, era tot ce-si putea dori un barbat: frumoasa, inteligenta si amuzanta. Insa cand a inceput sa se apropie de 40 de ani s-a culcat cu instructorul ei de yoga.

„Simtea ca isi pierde frumusetea fizica. Aventura a facut-o sa se simta din nou atragatoare”, a declarat terapeutul marital Paul Hokemeyer.

Potrivit unor studii, in mod subconstient oamenii confera o semnificatie aparte cifrei 9 (29 de ani, 39 de ani) cand este vorba de varsta.

Cand ne apropiem de implinirea unei varste rotunde, devenim constienti de trecerea timpului si a tineretii si incepem sa facem lucruri stupide, gandindu-ne ca ramanem fara timp.

Ce sa faci pentru a evita asta

Umple un calendar. Daca reflectezi asupra obiectivelor pe care le-ai atins in ultimii 10 ani te vei intrista, sustine cercetatorul Michael Steger.

Asadar, fii barbatul care face ca lucrurile sa se intample.

„In cazul in care va plac calatoriile, ai putea planifica o vacanta de ziua ei de nastere, undeva unde ati vrea amandooi sa ajungeti – ca de exemplu Hawaii daca si tu si ea vreti sa escaladati un vulcan”.

Bonus: Cand mintea ei se concentreaza pe lava, ultimul lucru la care s-ar putea gandi este instructorul de yoga.

Ce greseli fac femeile cand le insala barbatii

Banii

Emily, 35 de ani, avea toate motivele sa fie furioasa pe sotul ei. Dupa ce a facut o multime de cumparaturi cu cardul de credit, el i l-a taiat, la propriu, chiar in fata ei, etalandu-si astfel puterea.

„Trebuia sa-i spun unde merg, iar el mi-ar fi stabilit un buget strict pentru cumparaturi”, a sus ea.

El se straduia din rapsuteri sa tina bugetul sub control, in vreme ce ea l-a dat total peste cap.

Problema este ca exercitarea unui control financiar prea strans genereaza resentimente, ceea ce face ca partenera sa doreasca sa gaseasca o modalitate prin care sa se razbune, a punctat Hokemeyer.

Si exact asta a facut Emily.

„La doua luni dupa acest incident m-am culcat cu prietenul meu din liceu”, a spus ea.

Ce sa faci pentru a evita asta

Nu controla la sange si nici nu arunca vina pe partenera. Cel mai bine este sa gasesti o modalitate prin care sa impartiti responsabilitatea gestionarii banilor familiei. In acest fel, amandoi veti sti ce venituri aveti si cum se cheltuie fiecare leu in parte.

Astepta un print

Ti-ai dori ca sotia ta sa inteleaga ca nu exista barbatul perfect. Insa, avem exemplul lui Kyle.

El face poezii, trimite flori si pare atat de sensibil. Barbati precum Kyle fac femei precum Sarah, 30 de ani, sa-si puna sub semnul intrebarii casnicia.

Cand oamenii se asteapta ca partenerii sa fie perfecti, la capatul drumului nu-i asteapta decat o dezamagire crunta.

„In comparatie cu el, sotul meu parea o copie palida. M-am culcat cu el intrucat eram convinsa ca va umple golul pe care il simteam in viata mea”, a marturisit Sarah.

La scurt timp dupa ce a calcat stramb, Sarah si sotul ei au divortat.

Ce sa faci pentru a evita asta

Nu poti fi tot ceea ce-si doreste ea, iar tu trebuie sa fii impacat cu asta, dar si partenera ta. Dar poti deveni mai bun decat esti. Poate ca nu esti Fat Frumos, insa din cand in cand i-ai putea prepara cina.

5 motive reale din cauza carora femeile ajung sa insele

Vrea sa fie rea

Cand mariajul ei a inceput sa se clatine, Ali, 25 de ani, a sfarsit in bratele unui baiat rau pe care in trecut l-a evitat din toate puterile. „Cand l-am intalnit prima oara parea inevitabil sa facem sex”, a marturisit ea. Insa, cum se intampla oare ca o femeie inteligenta sa se arunce in bratele unui vagabont?

In timpul ovulatiei, o femeie rationala ar putea sa se simta atrasa de un barbat de care in alte conditii s-ar fi speriat, sustine psihologul Vinita Mehta. Nu este vina ei, este vorba de instinctul de supravietuire. Genele masculine cresc sansele ca un copil cu o constitutie solida sa supravietuiasca.

Mai mult, sustine Vinita Mehta cercetarile au demonstrat ca impulsul de copulare devine chiar mai puternic in cazul in care barbatul este mai putin atractiv din punct de vedere al standardelor conventionale.

Ce sa faci pentru a evita asta

Apeleaza la un instict mai evoluat: creierul ei. Puterea nu inseamna doar muschi. Demonstreaza-i ca esti educat, de succes, ca ai incredere in tine si ca esti concentrat pe obtinerea de rezultate. Mehta sugereaza sa gasesti modalitati moderne prin care sa iti arati forta: un muzeu, un teatru.

In acest fel, ea se va gandi de doua ori inainte sa-si riste relatia pentru o aventura de o noapte.

Vrea mai mult

Ce barbat nu-si doreste sa aiba o sotia care de fiecare data cand ies in oras ii sopteste: „Nu port lenjerie intima. Sa vedem daca poti gasi un loc linistit”. Insa, uneori, si in lumea reala pot exista femei cu un apetit sexual urias. De fapt, de aici au aparut problemele in cazul Lisei, o femei de 31 de ani. Ea isi dorea sex in fiecare noapte, nu si iubitul ei. „Voiam sa facem amor o data pe zi. La ce s-ar fi putut astepta?”, a spus femeia dupa ce a ajuns in patul altui barbat. Adevarul este ca atunci cand asteptarile sexuale nu sunt implinite atunci pot aparea problemele.

Ce sa faci pentru a evita asta

Cele mai mari cauze pentru care femeile insala, sustine cercetatorul Debby Herbenick, este ca se simt nedorite sau neatractive, in special pe masura ce inainteaza in varsta. Sexul este o modalitate de a rezolva asta, iar alta este sa o apreciezi pentru ceea ce este si nu pentru ce ti-ai dori tu sa fie.

Sursa: menshealth.com

Foto: pixabay.com

Exit mobile version