5 mituri despre libidoul femeilor

22 noiembrie 2019,
Vizualizari: 5.548, 1 azi

Mai toti am auzit o multime de lucruri despre femei si sexualitatea lor, de genul: femeile cred 100% si pentru totodeauna in ideea de monogamie, iar barbatii sunt mai iubitori de sex la intamplare. Asadar, iata cum s-a nascut ideea conform careia femeile ar fi mai putin amatoare de senzatii tari decat barbatii, plus alte mituri in ceea ce priveste libidoul si sexualitatea lor.

Site-ul Menshealth.com ne ofera un top 5 al miturilor despre dorinta sexual feminina.

1. Monogamia e in firea femeilor mai mult decat in cea a barbatilor

Unii specialisti au explicat afirmatia prin faptul ca barbatii sunt proiectati sa-si imprastie “materialul” de reproducere, in timp ce femeile sunt gata sa-l primeasca si sunt in cautarea unui partener stabil, cu care sa-si creasca copiii. Insa specialistii care au afirmat asta la un moment dat n-au efectuat studii despre cat de complex este libidoul feminin si ca daca vine vorba despre sex, monogamia conteaza pentru femei cam tot atat cat conteaza si pentru barbati. Si, conform acelorasi studii, dorinta sexuala a femeii scade mult mai rapid in cadrul unei relatii stabile, decat cea a barbatului aflat in aceeasi relatie.

2. Pentru femei nu conteaza asa de mult ca pentru barbati imaginile cu continut explicit sexual

Din nou, avem de-a face cu un mit. Fara indoiala, barbatii reactioneaza foarte prompt la astfel de imagini, dar si femeile se afla la acelasi nivel cand vine vorba despre stimuli vizuali. Specialistii au inregistrat reactii fizice prompte la stimuli vizuali in egala masura, atat la barbati, cat si la femei.

3. Femeile au nevoie de conexiune emotionala ca sa poata face sex cu cineva

Studii recente efectuate pe un esantion de 200 de persoane au demonstrat ca atat femeile, cat si barbatii au raspuns deopotriva afirmativ la ideea de sex cu un strain. Fluxul sanguin vaginal a fost cel care a demonstrat ca cercetatorii au perfecta dreptate cand afirma ca atat femeile, cat si barbatii, isi pot dori si sustine partide de sex cu persoane necunoscute.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , ,

Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole