5 lucruri pe care n-ar mai trebui sa le faci daca vrei o viata sexuala sanatoasa

01 septembrie 2023,
Vizualizari: 8.316, 1 azi
viata sexuala sanatoasa

Viata sexuala nu ar trebui sa fie condusa de frica, dupa cum n-ar trebui sa fie nici iresponsabila si riscanta. A avea o viata sexuala sanatoasa, implinita, presupune sa va bucurati din plin, atat tu cat si partenerul de viata, de momente intime satisfacatoare, sa discutati deschis despre toate problemele, fanteziile si nevoile fiecaruia.

Iata 5 obiceiuri la care ar trebuie sa renunti daca vrei sa-ti imbunatatesti viata sexuala.

1. Sexul e ceva ce “s-a intamplat”

De multe ori, atunci cand sexul are o urmare neplacuta (sarcina nedorita, boala cu transmitere sexuala etc.), oameni spun “s-a intamplat”. Sexul n-ar trebui sa se “intample” ci sa fie o alegere, o optiune, ca urmare a unor decizii, nu ceva care scapa de sub control.

2. Crezi ca daca ai dat un rateu, esti un ratat

Toata lumea face greseli. Fie ai consumat prea mult alcool si ai uitat sa porti prezervativ, fie nu te-ai ridicat la nivelul asteptarilor partenerului, totul se poate repara. Important este sa constientizezi ce ai facut gresit si ce trebuie sa faci pentru a indrepta lucrurile data viitoare.

Viata sexuala dupa divort. E bine sau nu sa aduci noul partener acasa?

3. Presupui ca esti “sanatos” fara sa-ti faci analize!

Daca ai facut sex neprotejat, in circumstante suspecte, nu astepta sa-ti apara vreun simptom. Si daca nu-ti apare, sa presupui ca esti in regula. Fa-ti analize! Cele mai multe dintre bolile cu trasmitere sexuale sunt asimptomatice sau le poti confunda cu alte lucruri. Cea mai sigura cale de a afla daca esti sau nu purtator de vreun virus, este sa-ti faci teste.

De asemenea, nu te angaja in relatii sexuale cu parteneri necunoscuti fara protectie, mergand pe principiul ca este “curat” si miroase bine.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole