Ultimele

5 intrebari despre sex la care trebuie sa afli raspunsul

Relatii & Cuplu » Sfaturi sex » 5 intrebari despre sex la care trebuie sa afli raspunsul
intrebari despre sex

Cand este vorba despre sex ar putea sa-ti treaca prin cap o multime de intrebari la care nu ai obtinut inca un raspuns, din cauza ca nu ai avut curajul sa le pui nimanui si nici pe net nu ai gasit nimic care sa te lamureasca. Arunca o privire in articolul de mai jos, s-ar putea sa gasesti raspunsul pe care il cauti de atata amar de vreme.

Poti invata sa fii pasional/a fata de cineva chiar daca la inceput n-a existat chimie intre voi?

Daca membrii unui cuplu se plac, se distreaza impreuna si, practic, au o relatie buna nu ar trebui sa renunte unul la celalalt daca totul este ok intre ei cu exceptia sexului. Chimia dintre ei se poate dezvolta daca incep sa invete fiecare despre el insusi in calitate de fiinta umana sexuala si comunica dorintele. Acest lucru este mai bine decat sa-si piarda capul dupa persoana nepotrivita. Pentru ca atunci cand realizati ca nu va placeti reciproc primul lucru care dispare este sexul. Si apoi nu mai aveti nimic in comun.

Sue Johanson, expert in relatii de cuplu si autoarea cartii Sex, Sex, and More Sex

Poti avea o viata sexuala grozava pe termen lung cu acelasi/eeasi partener/a?

Absolut, insa nu-ti imagina ca va fi exact ca in filme. In pelicule sexul este romantic si pasional: iti idealizezi partenerul, esti excitat/a chiar inainte de a incepe totul si faceti amor de fiecare data cand sunteti impreuna. Intr-o relatie de cuplu obisnuita, sexul inseamna mai mult intimitate si securitate si se potriveste cu cine esti tu in realitate. Si nu se intampla la fel de des.

Cuplurile cu o viata sexuala activa isi dezvolta propriul stil – cine initiaza, cat de mult timp dureaza preludiul, daca apreciaza sau nu partidele scurte. De asemenea, in mod constient isi rezerva timp pentru sex. Ideea ce cel mai bun sex este cel spontan este doar un mit. Cuplurile casatorite/ care au o relatie pe termen lung isi planifica experientele sexuale; este ca si cum te-ai pregati sa mergi la un show – iar o parte importanta din placere vine de la anticipatie, abia astepti sa-l vezi. Cuplurile satisfacute din punct de vedere sexual mai stiu ca „show-ul” poate fi, uneori, grozav, iar alteori mediocru sau chiar mai rau. Trebuie sa fii realist/a si sa nu te panichez, sa crezi ca asta poate insemna fie ca ti-ai pierdut dragostea ori ai dat gresi ca iubit/a. Placerea sexuala sanatoasa ajuta la intarirea legaturilor dintre cei doi parteneri. Cu cat eviti mai mult sa faci sex si cu cat devii mai constient/a de acest lucru cu atat iti va fi mai greu sa incepi din nou sa faci amor.

Barry W. McCarthy, profesor de psihologie la Universitatea Americana din Washington si coautor la cartii Getting It Right the First Time

Nu rata nici: 10 intrebari despre sex la care trebuie sa stii raspunsul

Mai exista tabuuri despre sex?

Intotdeauna vor exista. Americanii, spre exemplu, sunt natiunea care priveste cele mai multe materiale pornografice insa nu discuta despre asta cu partenerii/ele lor. Este prea personal, prea intim. Le este teama ca daca se destainuie totul va fi folosit impotriva lor in cazul unor dispute. „Esti la fel de sleampata precum mama ta”

Sue Johanson, expert in relatii de cuplu si autoarea cartii Sex, Sex, and More Sex

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 29 noiembrie 2022