Ultimele

4 mituri despre sexul la batranete

Relatii & Cuplu » Sfaturi sex » 4 mituri despre sexul la batranete
mituri despre sexul la batranete

Daca ai trecut de anii tineretii, asta nu inseamna ca nu te poti bucura la fel de mult de o viata sexuala sanatoasa. Desi sunt multe mituri in privinta sexului la batranete, ele trebui tratate ca atare, fara sa fie bagate prea mult in seama. Imbatranirea nu este echivalenta cu renuntatul la sex.

Iata care sunt cele mai importante mituri despre sexul la batranete, demontate de dr. Edmund Duthie, profesor universitar si seful sectiei de geriatrie si gerontologie de la Colegiul medical din Wisconsin.

Mitul 1: Problemele fizice ma impiedica sa fac sex

Desi sexul la batranete necesita ceva mai multa creativitate, este posibil – si chiar indicat – sa nu renunti la viata sexuala. Din pacate, sustine dr. Duthie, foarte multi oameni renunta la primul obstacol (scaderea libidoului, disfunctii erectile etc.).

Mitul 2: Nu pot evita durerea

Femeile resimt anumite modificari biologice, odata cu inaintarea in varsta, care pot aduce cu sine acte sexuale dureroase. Unul dintre efecte este uscaciunea vaginala cauzata de modificarile hormonale. Solutia este una foarte simpla si o poti gasi la mai toate farmaciile. Se numeste – lubrifiant. Durerile musculare sau la incheieturi pot fi rezolvate prin schimbarea pozitiei, adaugarea pernelor pentru sustinere sau cu tratament medicamentos recomandat de medic.

Citeste continuarea aici.

3. Nu pot sa fac nimic ca sa simt placere

In realitate, sunt foarte multe lucruri pe care le poti face pentru a-ti recapata pofta si placerea de a face sex. Primul pe lista este sa ceri sfatul medicului pentru a vedea daca nu este o cauza fizica a lipsei tale de satisfactie sexuala. Posibile cauze ale scaderii libidoului si a placerii sexuale sunt: medicamentele, disfunctiile erectile, diabetul, modificarile hormonale, bolile cardiovasculare.

4. Sexul este periculos la varsta mea

Daca esti ingrijorat ca sexul (sau orice alta activitate fizica) poate fi periculoasa pentru tine, cere sfatul medicului. Poti consulta chiar mai multi specialisti daca ai suspiciunea ca nu esti luat in serios. Cu toate acestea, sexul este departe de a fi periculos si, mai mult decat dureri musculare sau ale incheieturilor, nu poate genera. In plus, mai multe studii au relevat faptul ca o viata sexuala activa este benefica atat sanatatii fizice, cat si sanatatii emotionale si mintale.

 

foto: Depositphotos.com

Data articol: 22 martie 2024