Ultimele

3 ponturi simple care iti pot imbunatati mariajul

Relatii & Cuplu » Sfaturi sex » 3 ponturi simple care iti pot imbunatati mariajul
ponturi care iti pot imbunatati mariajul

Specialistii in terapii de cuplu le numesc “interventii”. Oamenii obisnuiti le spun “schimbari”. Indiferent cum vrei sa le denumesti, urmatoarele trei ponturi iti pot imbunatati relatia de cuplu. Sunt atat de simple incat merita incercate.

Reevalueaza-ti sentimentele

Tehnica reevaluarii sentimentelor presupune un scenariu potrivit caruia partenerii isi evalueaza relatia prin ochii unei terte persoane, neutre, pe care ei si-o imagineaza. Dupa discutii in perechi, cuplurile au descoperit cauzele neintelegerilor semnificative din familie si au hotarat sa-si schimbe comportamentul.

Citeste si: 7 pasi pentru a-ti imbunatati viata sexuala in cuplu

Trateaza-ti partenerul ca pe un strain

Nu vorbim despre strainul pe care il intalnesti, sa zicem, in parc. Ci de un strain pe care abia l-ai cunoscut si care te fascineaza. Cercetatorii spun ca, atunci cand petreci mult timp alaturi de partenerul de viata, devii confortabil cu ideea ca-l ai si nu-l mai apreciezi ca atunci cand incercai sa-l cuceresti.

Renunta la telefon

Prezenta telefonului mobil inhiba dezvoltarea relatiilor interpersonale, reduce sentimentul de incredere si empatie, mai ales daca se discuta subiecte intime, a fost concluzia unui studiu realizat de sociologi.

Recomandarea cercetatorilor a fost sa renunti la telefon atunci cand in cuplu se discuta chestiuni importante.

Nu rata nici: Cum sa fii un sot desavarsit

Sursa: Marriage.about.com

Imagine de StockSnap de la Pixabay

Data articol: 9 mai 2023