Ultimele

3 pasi pentru o prima superpartida de sex

Relatii & Cuplu » Sfaturi sex » 3 pasi pentru o prima superpartida de sex
prima superpartida de sex - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - kiss-1585224_1280

Sansele ca prima ta partida de sex sa fie jenanta sunt foarte mari. De fapt, cam asa e regula in general la un prim contact sexual. Specialistii au intervievat pentru un sondaj de opinie 331 de barbati si femei despre felul in care si-au pierdut virginitatea si despre ce fel de impact a avut acest prim contact asupra vietii lor sexuale ulterioare.

Rezultatele dezvaluite de site-ul Menshealth.com au afirmat ca toti cei care au avut o prima experienta pozitiva si cat mai reusita, ulterior au fost mult mai fericiti si satisfacuti in ceea ce priveste viata lor sexuala. Dimpotriva, cei care s-au izbit de situatii jenante si experiente negative prima oara au reclamat si multe disfunctionalitati in partidele de sex ulterioare.

“Primul contact sexual poate fi o catastrofa pentru oricine”, afirma Gloria Brame, terapeut sexual.

Indiferent daca se intampla cu iubitul/a din liceu, pe care o sti de ani de zile sau cu altcineva, sansele unui esec sunt destul de mari, datorita emotiilor si a lipsei de experienta.

Iata trei pasi pe care Menshealth.com ni-i sugereaza pentru o prima partida de sex mai reusita si cu ajutorul carora poti evita un esec total.

1. Evita o ejaculare prematura

Asta poate transforma prima ta partida de sex intr-una foarte scurta. Asadar, “ia problema in propriile maini”, la modul cat se poate de propriu. Inainte de marea aventura, masturbeaza-te si elibereaza tensiunea hormonala si nerabdarea care te incearca. Masturbandu-te, vei mai relaxa putin lucrurile, iar contactul tau sexual nu va lua brusc sfarsit, facandu-te sa te simti jenat de situatie.

Citeste si: Sex prima data! Care este varsta potrivita pentru sex? Ce spun psihologii

2. Nu te grabi

O data ce sunteti in pat, foloseste-ti buzele in toate privintele si cat poti de mult. Poti incepe prin a o saruta pe gura, apoi poti cobori spre gat, in jos, apoi spre abdomen si mai departe spre zona inghinala. Intre timp, foloseste-ti mainile si acorda atentie si sanilor ei. Dupa tot acest preludiu poate ca tu esti pregatit de marea aventura, insa poate ca ea inca nu a ajuns in acelasi punct. Nu-ti asuma si nu presupune de la sine dorintele ei, mai bine intreab-o concret ce si-ar dori mai departe si cum ar vrea sa fie. Un sex reusit presupune si foarte multa comunicare. Inainte de a trece mai departe, asigura-te ca i-a placut inceputul.

3. Uita tot ce ai vazut/invatat pana acum din filme sau din alte parti

Fiecare persoana este unica si ce ai vazut ca se face cu o femeie intr-un film poate ca nu e valabil si pentru cea cu care te afli tu in pat. O femeie are propriile preferinte in ceea ce priveste ritmul, frecventa, intensitatea si toate celelalte caracteristici ale unui contact sexual. Mai bine calmeaza-te, trage aer in piept si exploreaza-i fiecare centrimetru din corp si fii foarte atent la reactiile ei in ceea ce priveste zonele atinse.

Nu rata nici: Esti pregatita sa faci sex?

Imagine de gdakaska de la Pixabay

Data articol: 20 februarie 2024