Penetrarea sexuala nu ar trebui sa fie dureroasa. Daca tot ce primesti este durere cand de fapt tu cauti placerea este timpul sa faci unele schimbari.
Iata trei dintre cele mai intalnite cauze ale durerilor in timpul sexului.
Ai nevoie de lubrifiere
Lubrifierea pregateste vaginul pentru penetrare si protejeaza captuseala delicata a acestuia de microabraziuni si zgarieturi cauzate de frecare. Acestea numai ca sunt dureroase, ci favorizeaza si infectiile.
In plus, prezervativele se pot rupe foarte usor fara lubrifiere. Chiar daca, in general, vaginul este un organ lubrifiant, exista diverse motive pentru care femeia nu se „umezeste” printre acestea numarandu-se dezechilibrul hormonal, stresul, dieta, sanatatea, medicamentatia si multe altele.
Ce poti face: Foloseste lubrifiant. Le pot gasi in orice farmacie. Vezi care ti se potriveste si treci la treaba. Nu ezita sa ceri sfatul ginecologului daca problema persista.
Iti loveste cervixul
In medie, lungimea canalului vaginal este de 7-10 cm. Insa datorita modului in care este creat, el se poate lungi cu pana la 200% inspre uter.
Canalul se termina la cervix care este intrarea in uter. Daca cervexul este lovit prea tare este normal sa te doara. Insa este important ca durerea sa nu fie prea ascutita sau de durata.
Ce poti face: De obicei asta se intampla atunci cand nu esti suficient de excitata (iar vaginul nu se dilata) ori faci sex intr-o pozitie in care cervixul este vulnerabil la lovituri. Daca te afli in prima situatie amana putin penetrarea si sugereaza-i iubitului sa-ti faca sex oral. In cazul doi, pur si simplu schimba-ti pozitia si nu-ti fie teama sa-i spui partenerului sa se miste mai incet si mai cu grija. Nu ezita sa ceri sfatul ginecologului daca problema persista.
Suferi de vaginism
Muschii vaginului se contractă involuntar motiv pentru care raporturile sexuale devin dureroase, de fapt orice fel de penetrare provoaca neplaceri. Chiar si un tampon poate fi dureros. Vaginismul este considerat a fi o disfunctie sexuala destul de rara. Cauza vaginismului poate fi fizica – traumatisme peripartum, infectii genitale – sau psihica.
Ce poti face: Este nevoie de o diagnosticare corecta si abia apoi se trece la tratament. Pentru ca poate avea la baza atat factori fizici cat si psihici tratamentul trebuie sa fie complex si sa abordeze ambele aspecte.
Sursa: women24.com
foto: Depositphotos.com