Problemesex

10 alimente pe care trebuie sa le eviti inainte sa faci sex

alimente pe care trebuie sa le eviti inainte sa faci sex - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - room-2587252_1920

Fie ca iti vine sau nu sa crezi, ceea ce mananci la cina iti poate influenta definitoriv partida de sex din seara respectiva.

Se pare ca exista o lista intreaga de alimente antiafrodisiace, iar site-ul Womansday.com ne ofera un top 10 al alimentelor care… omoara pasiunea din dormitor.

1. Hot Dog

Stim ca e bun, tuturor place, insa toate grasimile saturate pe care un hot dog le contine ingreuneaza circulatia sangvina, ceea ce nu favorizeaza deloc sexul – nici erectia masculina, nici buna irigare vaginala. Mai bine un taco de peste. Omega 3 din peste imbunatateste circulatia sangelui.

2. Menta

O fi buna pentru o respiratie proaspata, dar testiculele nu sunt deloc iubitoare de menta, avand in vedere ca aceasta reduce nivelul de testosteron. Per total, menta aduce mai multe daune decat beneficii, atunci cand vine vorba de sex si trebuie evitata. Daca chiar depinzi de mentol, atunci opteaza pentru un ceai de menta.

Citeste si: Alimente care cresc puternic performanta sexuala masculina

3. Apa tonica

Daca ai planuit o noapte fierbinte nu-i deloc o idee buna ca la cina sa bei Gin&Tonic. De fapt, orice bautura acidulata trebuie evitata pentru ca baloneaza si produce gaze multe, ceea ce poate conduce catre situatii absolut jenante.

4. Cartofii prajiti

Ai de ales, practic, intre sex si cartofi prajiti. Daca decizi ca vrei sex, atunci renunta la cartofii prajiti, care influenteaza negativ nivelul testosteronului si ingreuneaza circulatia sangvina. In plus, cartofii baloneaza si te pot face sa te simti greoi – senzatie de nedorit atunci cand faci sex. Daca esti mare iubitor de cartofi, alege varianta celor copti in coaja.

5. Branza Tofu

Uita de ea daca vrei sa-ti faci de cap in dormitor. Influenteaza direct nivelul de estrogen si nu in bine. Mai bine inlocuieste-o cu oua, care fac minuni asupra libidoului.

6. Conservele

Orice mancare de la conserva trebuie evitata, din cauza nivelului foarte ridicat de sare, care ingreuneaza circulatia arteriala si, deci, face orice erectie mai greu de mentinut. In plus, retii apa mai multa si mai usor. Daca chiar nu poti evita conserva, clateste un pic continutul ei in apa rece, ca sa se mai duca din cantitatea de sare.

Nu rata nici: Top 4 alimente care iti distrug viata sexuala

7. O sticla de vin

Daca un pahar de vin rosu e exact ce trebuie pentru un sex reusit, o sticla inteaga e exact invers. Alcoolul diminueaza cu mult senzatiile de orice fel, inclusiv cele din timpul orgasmului. Asadar, maximum doua pahare de vin sunt arhisuficiente.

8. Cerealele cu ovaz

Desigur, ovazul are meritele lui incontestabile asupra organismului; de exemplu, stimuleaza secretia de serotonina, care ucide stresul. Dar daca consumi vreo doua boluri de cereale cu ovaz, unul dupa altul, medicii spun ca omoara libidoul. Iar continutul mare de fibre poate duce la acea senzatie gazoasa, de balonare.

9. Fructele, ca desert

Sa sugi capsuni cu ciocolata la desert, dupa o masa copioasa, suna foarte tentant. Insa, fructele doar consumate singure fac minuni pentru digestie. Atunci cand le combinam cu o multime de alte alimente, ele pot da probleme serioase de digestie si intestine. Asteapta macar doua ore dupa orice masa, ca sa consumi fructe.

Nu rata nici: 5 alimente cheie care cresc pofta de sex

10. Bauturile energizante

Sa-ti satisfaci partenerul(a) presupune un consum mare de energie. Insa bauturile energizante nu sunt o solutie: ele contin foarte mult zahar si multa cafeina si chiar daca pe moment ai impresia ca ti-a crescut halucinant nivelul de energie, imediat dupa aceea totul scade la zero. Exista posibilitatea ca nici macar la linia de sosire sa nu mai poti ajunge in limitele decentei. Iar prea mult zahar scade dramatic testosteronul. Medicii sugereaza sucul de coacaze negre, care furnizeaza o energie sanatoasa, reala si de lunga durata.

Imagine de StockSnap de la Pixabay

Exit mobile version