Totul despre exercitiile Kegel

18 ianuarie 2020,
Vizualizari: 874, 1 azi
exercitiile Kegel - SFATULPARINTILOR.RO - PIXABAY_COM - model-586160_1920

Foarte multe femei sufera de incontinenta urinara care se instaureaza o data ce inainteaza in varsta. Varsta, ca factor general, nasterea, sarcina si chiar si menopauza isi spun cuvantul si-si pun amprenta asupra muschilor pelvieni, slabindu-i  si determinand urinari mici si scurte, mai ales la stranut, tuse, accese de ras sau anumite exercitii de sport.

Problemele nu se opresc insa aici, prin slabirea muschilor pelvieni, scade si calitatea raporturilor sexuale.

Daca ti se potriveste si tie descrierea, afla ca nu esti nici pe departe singura. Mai mult de un sfert dintre femeile intre 30 si 60 de ani sufera de incontinenta urinara medie. Dar nu e nevoie sa mai suportati asa ceva: un simplu set specific de exercitii, numite” Kegel“ sau exercitiile pentru musculatura pelviana ajuta 9 din 10 femei sa amelioreze simtitor si chiar sa elimine complet problema. Ca sa nu mai spunem ca se vor imbunatati si partidele de sex.

Cum execut aceste exercitii?

Intai detecteaza-ti muschii pe care trebuie sa-i lucrezi, respectiv muschii pelvieni. Daca nu reusesti singura, interaba un medic specialist care sunt acesti muschi.

O data ce i-ai identificat, mergi la toaleta si cand simti nevoia sa urinezi, incearca sa opresti jetul. Exerseaza asa de cateva ori, pana devii familiar cu senzatia de control, de oprire a urinarii atunci cand iti doresti. Atentie, nu trebuie sa-ti contractezi muschii stomacului sau muschii abdominali, ci numai cei pelvieni!

Sunt doua stadii pe care trebuie sa te concentrezi, practic: in primul stadiu incordeaza-ti muschii pelvieni si ramai cu ei incordati un numar de secunde – timp pe care il poti creste de la o sedinta la alta. Oricum, ar trebui sa-ti poti incorda musculature pelviana macar pentru 10 secunde initial. Apoi relaxeaza muschii un numar egal de secunde.

Urmatorul exercitiu presupune sa-ti incordezi muschii pelvieni rapid si consecutive: sa stragi si sa relaxezi imediat si sa repeti exercitiul de cate ori.

In plus, aceste exercitii au avantajul ca pot fi practicate discret, oriunde. La birou, asezata pe scaunul tau, la restaurant, la film, la teatru. Le poti practica oricat de des simti nevoia sau ai ocazia, dar nu face din asta o obsesie, totusi.

Bonus

Acest tip de exercitii ajuta femeile sa obtina orgasmul mai usor si mai puternic.

Imagine de Alejandro Tuzzi de la Pixabay

Cuvinte cheie: , , ,

Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole