Ultimele

Ce spune barbatia despre starea ta de sanatate

Relatii & Cuplu » Sanatate sexuala » Ce spune barbatia despre starea ta de sanatate
Ce spune barbatia despre starea ta de sanatate

Disfunctiile erectile pot deveni fatale sustin noi cercetari. Un penis flasc nu inseamna doar o viata sexuala deficitara: barbatii cu disfunctionalitati erectile au un risc major (70%) de moarte prematura, sustine un studiu realizat de Universitatea din Mississippi.

Sanatatea cardiovasculara precara este cea mai intalnita cauza a disfunctionalitatii erectile, sustine profesorul de urologie , de la Universitatea de Medicina Illinois, Tobias Köhler. Asadar, lipsa erectiei este, adesea, un semn ca inima are probleme.

De fapt, la multi dintre barbatii care se confrunta cu disfunctionalitati erectile cauza este o sanatate cardiovasculara subreda – si in urmatorii cinci ani vor sfarsi avand un atac de cord, a punctat Köhler.

Vasele de sange care iriga penisul sunt extrem de subtiri (1-2mm) asa ca se pot infunda foarte usor a mai adaugat Köhler.

Daca placa incepe sa se formeze in vasele de sange – din cauza unei diete deficitare, a lipsei exercitiilor fizice, a fumatului, a imbatranirii sau a factorilor genetici – fluxul sanguin catre penis este primul blocat, a subliniat Köhler.

Din aceasta cauza erectia devine imposibila. Daca placa continua sa se acumuleze, va incepe sa afecteze si arterele mai largi, precum cele care duc sangele la si de la inima. Si asta poate cauza un atac de cord sau chiar moartea, a mai punctat doctorul.

Tocmai de aceea, este crucial ca un barbat care se confrunta cu o disfunctie erectila trebuie sa mearga de urgenta la un medic specialist. Daca mergi imediat ce apar primele semne de avertizare atunci vei putea rezolva problemele cardiovasculare inainte ca ele sa devina fatale.

In cazul in care timp de trei luni nu ai avut erectie mergi de urgenta la medicul de familie. Spune-i despre problemele erectile si de cand te confrunti cu ele.

Daca problema este cauzata de arterele blocate, atunci o dieta imbunatatita si un program de exercitii fizice pot inversa afectiunea, iar penisul va deveni „functional” din nou. In plus, doctorul de familie iti poate prescrie medicamente astfel incat sa te ajute cu viata sexuala.

Sursa: menshealth.com

foto: Depositphotos.com

Data articol: 9 iunie 2023