Boli cu transmitere sexuala: Mituri despre virusul papiloma uman si negii genitali

05 iunie 2019,
Vizualizari: 11.694, 1 azi
virusul papiloma uman

4. Poti contacta HPV doar prin contact sexual vaginal – FALS

HPV se transmite prin toate formele de sex: vaginal, oral, anal. Chiar si prin simpla atingere a organelor genitale se poate transmite HPV, atat la persoanele de sex diferit, cat si la persoanele de acelasi sex.

In cazuri mai rare, mamele pot transmite virusul la nastere, bebelusului. Acesta din urma poate dezvolta negi in interiorului gatului, boala purtand denumirea de papilomatoza respiratorie recurenta sau (PRR).

5. Prezervativul te protejeaza impotriva HPV – FALS

De fapt, prezervativul limiteaza riscul de a contacta HPV, in conditiile in care este utilizat corect pe toata durata actului sexual, insa zonele care nu sunt acoperite cu prezervativ sunt expuse. Contactul piele-piele contribuie la raspandirea virusului. Daca partenerul are HPV, contactul sexual trebuie oprit pana la vindecarea acestuia.

O alta forma de prevenire a bolii este vaccinarea anti-HPV. Aceasta poate fi facuta atat de barbati cat si de femei. Cere sfatul medicului tau despre acest vaccin.

6. Negii genitali sunt semn de cancer – FALS

Negii genital nu sunt cancerosi. Virusul care duce la aparitia negilor genital, nu cauzeaza si cancer. La femei, negii genitali apar in jurul vaginului, anusului, colului si vulvei. La barbatii, negii apar pe penis, scrot si anus. Acestia pot fi plati, mari sau mici, pot fi rari sau adunati in grupuri.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , ,

Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole