Gonoreea si sarcina
Gonoreea la o femeie insarcinata poate duce la avort spontan sau la nasterea premature. Mama bolnava va transmite bacteria bebelusului la nastere. Aceasta poate duce la orbirea bebelusului si creste riscul unei infectii generalizate in corpul acestuia. Este vital ca femeia gravida sa urmeze un tratament adecvat, sub supravegherea medicului pentru tratarea gonoreei in timpul sarcinii.
Cum previi gonoreea?
Pentru a reduce riscul infectiei cu gonoreea, foloseste prezervativul corect la fiecare contact sexual. Limiteaza numarul partenerilor sexuali si nu te “plimba” de la un partener la altul. Practica abstinenta atunci cand stii ca partenerul este infestat. Daca ai suspiciuni cu privire la gonoree, cere sfatul medicului si evita sa faci sex pana te lamuresti.
Orice simptom la nivel genital (scurgeri, arsuri in timpul urinarii, mancarimi, iritatii etc.) este un semnal sa mergi la medic si sa eviti sa faci sex pana cand se lamureste situatia. Daca ai contractat o boala cu transmitere sexuala, urmezi tratamentul si anunti tot partenerii de sex de boala cu care ai fost depistat. Daca a fost o alarma falsa, ai grija sa te protejezi in continuare.
Te poti informa cu privire la alte boli cu transmitere sexuala aici.