Alimente afrodisiace care aprind dorința de sex

24 februarie 2022,
Vizualizari: 183, 1 azi
lucruri pe care le spun barbatii - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - couple-1030767_1920

Dacă-ți arunci o privire în DEX la cuvântul arfodiziac, vei găsi următoarea explicație: substanță care stimulează apetitul sexual. Oamenii știau despre aceste produse naturale care trezesc senzualitatea, excită simțurile și stimulează libidoul încă din vremuri antice, când le foloseau cu bună știință în speranța de a trăi o viață amoroasă cât mai intensă. 

Termenul de afrodisiac provine de la zeița greacă a iubirii Afrodita care înnebunea oamenii cu pasiune și dorință trupească, iar plantele pe care oamenii acelor vremuri le preparau cu măiestrie erau nenumărate.

LIFE.ro ne spune care sunt alimentele afrodisiace care aprind dorința de sex

Mierea este unul din aceste afrodisiace care, prin conținutul de bor ajută la metabolizarea estrogenului, hormonul direct implicat în fericirea, sănătatea și satisfacția sexuală a femeilor. S-a dovedit de asemenea că mierea poate, tot grație acestui mineral, să ridice nivelul de testosteron din sânge, hormon responsabil pentru atracția sexuală atât la femei, cât și la bărbați.

Cimbrul este considerat unul dintre cele mai eficiente afrodisiace, una din plantele pe care călugării de pe vremuri nu aveau voie să o planteze în grădinile lor, fiindcă era considerată o plantă a amorului. În acest scop se folosește cel mai adesea preparat astfel: o mână de frunze proaspete sau uscate de cimbru într-un litru de apă fiartă, se bea îndulcit 2-3 căni pe zi, plus una înainte de culcare.

Ardeiul iute este, se pare, unul din acele alimente afrodisiace care are rol în eliberarea endorfinelor răspunzătoare cu senzația de plăcere.  “Capsaicina”, substanța responsabilă pentru senzația de fierbințeală pe care o cauzează, după cum șiți, ardeii iuți, stimulează terminațiile nervoase și accelerează pulsul, astfel că eliberarea endorfinei se face mai ușor în timpul actului sexual.

Descoperă restul alimentelor afrodisiace pe LIFE.ro!

Cuvinte cheie:

Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole