Ultimele

Vezi legătura dintre sexul prost şi durata vieţii

Relatii & Cuplu » Probleme sex » Vezi legătura dintre sexul prost şi durata vieţii
legătura dintre sexul prost şi durata vieţii

Sexul prost nu este doar un moft. Diferite studii de specialitate au stabilit o legătură între sexul prost şi o viaţă mai scurtă. Amercicanii au o vorbă foarte înţeleaptă: „An orgasm a day keeps the doctor away” (Un orgasm pe zi ţine doctorul departe). Se pare că există un număr mare de beneficii pentru sănătate care derivă din orgasm. Printre cele evidente se numără scăderea nivelului de stres, un somn mai bun, efecte pe care le-ai putea rata din cauza sexului prost.

Sexul prost nu-ţi oferă orgasme şi astfel pierzi efectele benefice

Experţii din domeniu sunt de acord că există suficiente dovezi care susţin beneficiile orgasmului asupra sănătăţii, începând chiar cu longevitatea. Cercetările au arătat că bărbaţii care au avut 2 sau mai multe orgasme săptămânale trăiesc mai mult decât cei care au avut mai puţine climaxuri. Şi, în vreme ce orgasmele feminine n-au fost studiate separat, alte studii au arătat că femeile care se bucură de partidele de sex trăiesc mai mult decât cele care au raportat mai puţină plăcere sexuală.

Orgasmele au efecte pozitive asupra organelor şi asupra sistemelor organismului, iar datorită acestor efecte creşte longevitatea. Spre exemplu, mai multe studii au scos la iveală următorul lucru: cu cât creşte activitatea sexuală cu atât scade riscul dezvoltării cancerului la sân. Iar „vinovatul” pentru această stare de fapt este hormonul oxitocină pe care organismul îl produce în stare de excitaţie sexuală şi orgasm.

Există, de asemenea, multe dovezi care susţin că orgasmul poate proteja corpul împotriva infarcturilor şi, în plus, menţine sănătatea creierului. În acele momente creierul utilizează mai mult oxigen în timpul orgasmului decât de obicei. Cu alte cuvinte, creierul este alimentat din plin cu oxigen şi astfel, mintea devine mai ascuţită.

În acelaşi timp, durerea este anihilată. Cercetările în domeniu au stabilit că orgasmele acţionează asemănător analgezicelor şi pot ajuta la ameliorarea crampelor menstruale, migrenelor şi a altor dureri.

Deşi nu sunt susficiente dovezi care să susţină asta, hormonii care sunt declanşaţi în timpul climaxului pot acţiona asemănător sedativelor naturale. Şi, datorită eliberării de stres şi a îmbunătăţirii somnului, orgasmul te ajută să arăţi mai bine. Un studiu la care au participat 3.500 de persoane, cele care aveau orgasme de cel puţin două ori pe săptămână arătau cu 7-12 ani mai tinere.

Citeste si: 8 defecte feminine care resping barbatii

Satisfacţie garantată, însă doar dacă nu ai parte de sex prost

Dacă planifici să ai orgasm zilnic aşa cum plănuieşti să mănânci iaurt şi cereale te gândeşti că poate sexul devine plictisitor şi neatractiv. Specialiştii susţin contrariul şi, chiar dacă nu ai zilnic energie pentru o partidă de sex, măcar la nivel de intenţie este bine să se afle pe lista ta de activităţi. Nu te gândi la partidele de sex ca la nişte activităţi obligatorii ci priveşte-le ca pe nişte investiţii personale. Şi foloseşte-te de activitatea sexuală zilnică pentru a explora diferite tipuri de orgasme şi efectele lor asupra sănătăţii tale.

Nu rata nici: Ce le strica femeilor cheful de sex

foto: Depositphotos.com

Data articol: 10 mai 2023