Sexul de dupa cearta – o solutie sau nu?!

27 ianuarie 2023,
Vizualizari: 4.618, 1 azi
Sexul de dupa cearta

In orice cuplu, diferentele dintre parteneri ies mereu la iveala, in mod inevitabil. Si asa apar si certurile. In mod evident, fiecare dintre noi suntem indivizi unici, cu idei proprii si cu propriile conceptii despre viata. Daca nu aveti parte de certuri inseamna ca unul dintre voi isi infraneaza emotiile, iar asta, pe termen lung, duce la situatii tensionate si de frustrare.

Cu toate ca diferentele de opinie n-ar trebui sa produca tensiuni, totusi asa se intampla de cele mai multe ori si, culmea, mai ales cand este vorba despre chestiuni minore, precum petrecutul unui timp prea mare in fata televizorului sau cheltuirea unor sume prea mari de bani pe pantofi.

Si in timp ce toate aceste certuri nu duc la pasiune intre parteneri, sexul in mijlocul unui scandal, sau imediat dupa, acolo conduce sigur.

Ce inseamna “sexul de impacare”?

Nu o data ne-am simtit furiosi, suparati ingrozitor pe partenerul nostru de viata. Si in acele momente, sexul este ultimul lucru la care ne gandim. Insa se poate intampla, mai ales cand partenerii dezvolta cearta foarte aproape unul de celalalt, moment in care este foarte posibil ca toata furia sa fie redirectionata catre o partida de sex. Daca vreodata in mijlocul scandalului v-ati aruncat amandoi in pat, smulgandu-va hainele de pe voi, inseamna ca ati facut o partida de sex de impacare.

Citeste si: 7 motive de cearta normale intr-un cuplu si cum sa le depasesti

Ce anume face ca sexul de impacare sa fie atat de pasional?

In mintea noastra, durerea, bucuria, placerea sau frica determina anumite eliberari de substante chimice in organism si toate duc la cresterea pulsului si la accelerarea respiratiei.  Asa ca, atunci cand te certi si ajungi la sex, inseamna ca redirectionezi pasiunea din zona de cearta catre cea sexuala. Dar furia si pasiunea, in combinatie, raman si acestea sunt “ingredientele” care fac sexul de impacare atat de pasional.

Totusi, atentie mare, nu trebuie sa ajungem sa ne certam doar ca sa sfarsim prin a face sex. Una e ca o astfel de situatie sa se intample o data sau de doua ori, si alta e sa ajungi s-o tii dintr-o cearta intr-alta, doar de dragul unei partide de sex pasionale.

Asadar, nu te certa de dragul sexului. Dar daca cumva ajungi sa te certi, tine minte ca poti redirectiona sentimentele catre sex si ca ai aceasta optiune.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , , , , ,

Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole