Intrebari care pot prezice riscul de boli cu transmitere sexuala

10 februarie 2019,
Vizualizari: 719, 1 azi
greseli cu prezervativul

Potrivit studiului, cei mai multi dintre subiecti nu au fost integrati in categoria risc foarte ridicat si numai 14% dintre femei si 7% dintre barbati aveau boli cu transmitere sexuala. Insa femeile care au primit un punctaj de risc ridicat prezentau un risc chiar mai mare de a se confrunta cu boli cu transmitere sexuala: erau de patru ori mai predispuse de a avea clamidia, gonoreea si tricomoniaza.

„Am incercat sa alegem intrebari usoare la care oricine poate raspunde rapid, fara sa se simta amenintat”, a declarat co autorul studiului medicul Charlotte Gaydos, profesor in medicina la Universitatea de Medicina Johns Hopkins.

Unele intrebari, precum folosirea prezervativului si numarul de parteneri sexuali sunt esentiale, insa care este rostul celorrlalte? Melissa Goist, ginecolog la Ohio State Wexner Medical Center, a declarat pentru yahoo ca nu sunt neobisnuite – este ceea ce ii intreaba si ea pe pacientii care vin pentru o examinare generala inainte de a decide data trebuie sa fie testati pentru boli cu transmitere sexuala.

In ceea ce priveste intrebarea daca ai suferit de boli cu transmitere sexuala in trecut, specialistul in sanatate feminina, Jennifer Wider spune ca exista o legatura intre boli si riscul de a te confrunta cu una in viitor. „Studiile au aratat ca unele boli cu transmitere sexuala pot creste riscul de te infesta cu HIV si alte boli cu transmitere sexuala din cauza iritatiilor vaginale pe care le produc si a faptului ca sensibilizeaza zona vaginala. Din aceasta cauza pot aparea alte infectii in corpul femeii”, a punctat Wider.

Varsta poate parea arbitrara insa potrivit Centers for Disease Control and Prevention, 15-24 ani este varsta la care apar jumatate din cazurile noi de boli cu transmitere sexuala, chiar daca reprezinta doar o patrime din populatia activa sexual, in Statele Unite.

Daca te intrebi de ce femeile prezinta un risc dublu comparativ cu barbatii de a avea o boala cu tranmitere sexuala, raspunsul este oferit de catre Jennifer Wider: „Din punct de vedere biologic barbatii sunt mai putin predispusi sa se confrunte cu o boala cu transmitere sexuala, comparativ cu femeile”, spune ea. Celulele care se gasesc in cervixul femeilor le fac pe acestea mai vulnerabile la anumite boli cu transmitere sexuala, ca de exemplu clamidia.

 

Sursa: yahoo.com

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: ,

codul
Gradinita
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole