Esti „iepuras” sau „testoasa”? Cat de mult rezista in pat un barbat normal

05 octombrie 2019,
Vizualizari: 4.641, 1 azi
iepuras sau testoasa

Principala grija a barbatilor in materie de sex este cat de mult rezista in pat. Ejacularea prematura le da batai de cap multora si de aceea se gandesc ca nu cumva sa dea si ei rateuri in momentele intime.

Presiunea este mare, mai ales ca filmele pentru adulti arata scene cu barbati care rezista „eroic”. Si atunci apare intrebarea sunt barbatii obisnuiti mai putin „eroi”? Sau unii sunt „iepurasi”, iar altii „testoase”?

Asa s-a nascut ideea unui studiu la care au participat 500 de cupluri heterosexuale din cinci tari (Statele Unite, Marea Britanie, Olanda, Spania si Turcia). Barbatii au fost rugati sa se cronometreze de la momentul penetrarii vaginale pana la ejaculare, la fiecare act sexual, timp de patru saptamani.

Concluziile au fost publicate in Jurnalul de Medicina sexuala din SUA.

In medie, cuplurile au facut amor de aproximativ 8 ori in timpul perioadei de studiu, iar timpul mediu de „rezistenta” a fost de 5,4 minute. Perioada cea mai scurta de la penetrare la ejaculare, in timpul studiului, a fost de 30 de secunde, iar cea mai lunga de 45 de minute. Perioada de ejaculare nu a fost influentata de faptul ca barbatii purtau sau nu prezervative, sau daca erau sau nu circumcisi.

In ceea ce priveste nationalitatile, barbatii din SUA si Marea Britanie au rezistat mai mult in pat, in medie 7,6, respectiv 7 minute, in timp ce barbatii din Turcia au fost mai „grabiti” – 3,7 minute.

Studiul a fost reluat in 2009, cu alte 474 de cupluri, din aceleasi tari. Masuratorile au fost efectuate cu niste dispozitive electronice, insa rezultatele nu au diferit foarte mult. Timpul mediu pana la ejaculare a fost de 6 minute (spre deosebire de 5,4, cat fusese media precedentului studiu).

Studiul din 2009 a scos la iveala si faptul ca lungimea actului sexual nu este direct proportionala cu satisfactia sexuala. Desi cei care petrec mai mult timp facand sex se declara mai fericiti, diferenta fata de ceilalti nu este semnificativ mai mare. Cu alte cuvinte, o partida buna de sex nu trebuie sa fie si de lunga durata.

Sursa: playboy.com

Imagine de OpenClipart-Vectors de la Pixabay

Cuvinte cheie: , , ,

Gradinita
Blossom Salon
minimax
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole