Problemesex

Cum sa gasesti punctul G

Cum sa gasesti punctul G - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - sexy-428844_1920

Cu totii, barbati si femei, am auzit vorbindu-se despre faimosul punct G la femei; unii am aprofundat mai mult subiectul, altii – deloc. Oricum, se pare ca acest punct G este deosebit de important in sexualitatea feminina si joaca un rol covarsitor in indicele de placere feminin.

Iata cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le stiti despre punctul G.

De-a lungul anilor, clitorisul a fost mereu considerat cheia placerii in sexualitatea feminina si totodata punctul de control al orgasmului feminin. Si cu toate ca nici localizarea clitorisului si stimularea lui n-a fost o treaba prea simpla pentru barbati, totusi, sexologii nu s-au oprit aici si au mers si mai departe, descoperind punctul G. Asta s-a intamplat in anul 1980, si a facut-o sexologul Ernst Grafenberg – de aici provenind si initiala faimosului punct controversat. Celebrul medic explica faptul ca stimularea respective zone produce un puternic orgasm vaginal femeii, care in unele cazuri poate avea drept rezultat final ejacularea feminina, cunoscuta in limbaj colocvial (in temen englez) “squirting”.

Daca luam in considerare aceste doua motive, ne dam seama ca localizarea punctul G si stimularea lui merita cu varf si indesat.

Ce este, mai exact, punctul G?

Punctul G reprezinta un tesut spongios, in forma aproximativa de bob de fasole, localizat cam in aceeasi zona in care se gaseste si prostata masculina, respectiv langa glanda parauretrala. Si cum punctul G este compus din tesut erectil, in momentul stimularii, el se ridica. Mai exact, este localizat la aproximativ 3-4 cm de la intrarea in vagin, pe peretele superior.

Te mai poate interesa: Vanarea punctului G. Ce trebuie sa stii despre declansatorul de orgasme

Cea mai buna metoda ca sa gasesti punctul G

In primul rand, trebuie sa retinem faptul ca daca femeia este excitata la un nivel corespunzator, nici nu mai trebuie sa te straduiesti prea tare, intrucat punctul G se evidentiaza singur.

Concret:

Intinde-ti partenra pe spate, relaxata. Apoi intrudu in vagin inelarul si degetul index, cu pozitia palmei in sus. Cerceteaza asa toata zona, pana cand dai de un tesut mai tare decat restul peretelui vaginal: acolo este punctul G. Ai grija sa ai unghiile taiate foarte scurt, fiindca vorbim de o zona extrem de sensibila. Daca dupa  ce incepi stimularea zonei tot nu obtii nicio reactie, nu te sfii sa intrebi concret ce simte. In functie de raspunsul pe care il obtii, poti merge sau nu mai departe. Cateodata este necesar sa-ti folosesti si a doua mana cu care sa presezi toata zona pubiana, in timp ce cu cele doua degete stimulezi punctul G.

Nu te descuraja daca nu obtii nici o reactie: in timp ce unele femei sunt capabile de orgasme multiple si chiar de ejaculare in urma stimularii punctul G, altele nu par deloc incantate, ba chiar simt un disconfort odata cu stimularea zonei respective. Oricum, orice partenera va aprecia efortul si numai asa e posibil sa descoperiti impreuna alte zone ale peretelui vaginal care pot crea placeri nebanuite.

Tehnici de stimulare

Cea mai buna tehnica ramane mana, respectiv cele doua degete introduse in vagin, cu care este bine sa faci o miscare ferma si puternica, tragandu-le spre tine.

Exista totusi si barbati sau femei care prefera jucariile sexuale pentru stimularea punctul G, tip dildo sau vibrator. Insa este bine sa alegeti produse speciale pentru stimularea punctul G, fiindca acestea au o forma mai curbata decat cele obisnuite.

Dincolo de mana si de jucariile sexuale, nu uita ca propriul tau penis este conceput astfel incat sa stimuleze puternic punctul G, mai ales cu partenera deasupra sau pe la spate.

Te mai poate interesa: Adevarul si controversele despre faimosul Punct G

Sexul devine din ce in ce mai bun si intens o data cu varsta

Motivele pentru care femeile tinere, cu varsta pana in 30 de ani, prefera intotdeauna orgasmul clitoridian este explicat de nivelul de estrogen din corp: in tinerete, nivelul de estrogen fiind foarte ridicat, peretii vaginali sunt mult mai grosi si mai fermi si, deci, punctul G poate fi gasit mult mai greu si o data gasit, el nu prea raspunde la stimuli. Odata cu varsta, insa, cum nivelul estrogenului scade, peretii vaginali se subtiaza si punctul G devine brusc mult mai cooperant sub toate aspectele.

Imagine de Tiffany’s Palace de la Pixabay

Exit mobile version