In lume, in fiecare zi, peste un milion de oameni contracteaza o boala cu transmitere sexuala. Peste 5.700 dintre aceste cazuri sunt infectii cu virusului HIV, virusul care genereaza boala SIDA, potrivit informatiilor oferite de Organizatia Mondiala a Sanatatii.
Citeste si: Cele mai ciudate ingrediente din prezervative si lubrifianti
Prezervativul reduce riscul contractarii unei boli cu transmitere sexuala cu pana la 80%. Iata ce trebuie sa stii despre prezervative.
- La nivel global este nevoie de aproximativ 18 miliarde de prezervative.
- Un act sexual dureaza, in medie, 7,3 minute. Consecintele sexului neprotejat pot dura o viata. De aceea este foarte importanta calitatea prezervativelor folosite.
- Daca este utilizat in mod regulat si corect, rata eficacitatii unui prezervativ poate ajunge si la 98%.
- Cumparatorii pot alege dintre peste 18 tipuri de prezervative, intr-o varietate de marimi, culori, texture, mirosuri, arome, forme.
- In timpul procesului de productie, toate prezervativele sunt testate electronic si sunt supuse si altor teste de calitate, pentru a putea fi puse pe piata.
- Prezervativele sunt impachetate manual.
- Pentru a putea realiza prezervative, producatorii trebuie sa indeplineasca mai multe cerinte ale UNFPA, o organizatie a Natiunilor Unite care se ocupa cu sanatatea reproductiei. Procesul dureaza intre 3 si 12 luni.
- Incepand din anul 2001, peste 70 de fabrici au cerut UNFPA autorizarea. Dintre acestea 26 au intrat in faza de precalificare. Doar 14 producatori au obtinut o licenta pe termen lung pentru producerea de prezervative.
Nu rata nici: 10 greseli cu prezervativul pe care sa nu le faci
Sursa: huffingtonpost.com
Imagine de Bruno Glätsch de la Pixabay