Ce nu stiai despre orgasmul la bărbaţi, pas cu pas

01 septembrie 2019,
Vizualizari: 31.201, 1 azi
orgasmul la bărbaţi

Orgasmul la bărbaţi este obţinut printr-un număr de paşi care implică un număr de organe, hormoni, vase de sânge şi o reţea de nervi împreună. Orgasmul la bărbaţi are ca finalitate ejacularea prin contracţia puternică a unor muşchi.

„Combustibilul” acestui proces care conduce la orgasmul la bărbaţi este testosteronul, un hormon produs în mod obişnuit de testicole. De asemenea, testicolele produc milioane de spermatozoizi care se maturizează şi apoi se amestecă cu alte fluide de culoare albă bogate în proteine. Aceste fluide hrănesc şi sprijină spermatozoizii astfel încât aceştia să poată supravieţui, pentru o perioadă limitată de timp, după ejaculare. Amestecul dintre fluide şi spermatozoizi, cunoscut sub numele de lichid seminal, este cel care se deplasează prin uretră şi este eliminat prin penis în timpul orgasmului la bărbaţi.

Testosteronul din corpul bărbaţilor, alături de factorii psihologici determină intensitatea dorinţei bărbatului de a face sex.

Dorinţa sexuală sau libidoul este cheia declanşării procesului care duce la orgasmul la bărbaţi. Dacă un bărbat are un libido scăzut, dacă are un nivel scăzut al testosteronului sau suferă din cauza depresiei, corpul lui nu va răspunde la stimulii sexuali şi, prin urmare, nu va putea fi capabil să ajungă la orgasm.

Orgasmul la bărbaţi: Paşii care duc la ejaculare

Paşii care duc un bărbat la orgasm sunt:

1. Excitarea.

Bărbatul  percepe ceva sau pe cineva care îi stârneşte interesul sexual. Această percepţie face creierul să trimită un semnal de-a lungul măduvei către organul sexual cauzând erecţia. Penisul devine erect, când sângele îl irigă puternic, adus de arterele care s-au dilatat permiţând sângelui să circule de 50 de ori mai rapid. Iar vasele de sânge care, în mod normal,  dau sângele afară se strâng astfel încât şi mai mult sânge este împins în penis, producând o erecţie puternică. Scrotul se retrage, iar muşchii corpului se încordează.

 

2. Platforma.

În această fază corpul bărbătesc se pregăteşte pentru orgasm, care poate dura între 30 de secunde şi două minute. Tensiunea musculară creşte chiar şi mai mult şi corpul este străbătut de contracţii musculare involuntare, în special în zona pelvisului. Ritmul cardiac al bărbatului ajunge la 150-170 de bătăi pe minut. Un fluid clar începe să străbată ureta. Acest fluid pre-ejaculare este menit să modifice nivelul ph-ului uretei pentru a creşte şansele de supravieţuire a spermatozoizilor.

 

 3. Orgasmul.

Orgasmul în sine are loc în 2 faze, emisie şi ejaculare. În emisie, bărbatul ajunge la punctul în care nu mai este cale de întoarcere, în care înţelege că ejacularea este inevitabilă. Lichidul seminal este depozitat în partea superioară a uretei, gata pe ejaculare. Ejacularea are loc printr-o serie de contracţii rapide ale muşchilor pelvisului şi din jurul anusului. Nervii care determină contracţia muşchilor trimit mesajele de plăceră către creierul bărbatului.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , , ,

Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări