9 semne ca esti intr-o relatie toxica

12 decembrie 2019,
Vizualizari: 46.042, 1 azi
relatie toxica - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - face-1852346_1920

Cum stii ca esti intr-o relatie nepotrivita, care iti face mai mult rau decat bine? Conform unui sondaj facut de YourTango.com, principalul indiciu – si cel mai comun (cu 82% din voturi) – este daca va petreceti timpul mai mult certandu-va decat sa va bucurati de compania celuilalt. Dar acesta nu e singurul reper dupa care sa-ti evaluezi relatia cu partenerul. Iata alte 9 semne ale unei relatii toxice, asa cum au fost votate de expertii in terapia cuplului chestionati:1. Intre voi exista multa ostilitate

Iti lipseste sentimentul de siguranta, de protectie, si ai mereu senzatia ca sunteti inamici, in tabere adverse? Daca partenerul tau e ostil fata de tine, iar tu simti ca traiesti intr-un mediu tensionat si ca nu poti sa-ti exprimi deschis nemultumirile si doleantele, atunci relatia voastra nu e una sanatoasa.

 

 

2. Partenerul te critica mereu si e dispretuitor

Esti intruna criticata, chiar si in public sau in fata prietenilor, si simti ca partenerul te priveste de sus si ca nimic din ce faci nu il poate multumi? Se amuza mereu pe seama ta si afiseaza un aer dispretuitor, de superioritate, fata de tine? Toate acestea sunt semnale de alarma ca relatia e una nefericita.

 

 

3. E distant si te evita

Nu e obligatoriu sa existe abuz si violenta intre voi ca relatia sa fie una toxica. E suficient sa lipseasca afectiunea. E foarte posibil ca el sa-ti transmita mesaje contradictorii – de pilda, iti spune ca te iubeste dar refuza, in acelasi timp, sa-si arate iubirea prin gesturi tandre, de apropiere. Acest lucru creeaza confuzie si ajungi sa nu mai stii ce sa crezi (daca iubirea voastra e reala sau nu). In consecinta, te simti mereu respinsa, data la o parte. Daca ai incercat sa-i spui toate astea, iar partenerul s-a plans ca esti prea fragila emotional si prea dependenta de el, atunci e cazul sa reevaluezi relatia.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Cuvinte cheie: , ,

Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Problemesex.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole